Close

Együtt a Corvinusért!

Tisztelt Szimpatizánsok, Egyetemünk és a Budai Arborétum jövőjéért aggódók!

A médiában eddig megjelenteknek megfelelően a Felsőoktatási Államtitkárság, lesöpörve a szakmai érveket és kihagyva az érintett karok képviselőit az egyeztetésekből, benyújtotta a felsőoktatás átalakítására vonatkozó javaslatát az Emberi Erőforrások Miniszterének.

Ezen tervezet, mely szerint a Budapesti Corvinus Egyetem három budai kara a gödöllői Szent István Egyetembe olvadna, oktatóink, hallgatóink és a támogató szakmai szervezetek szerint is káros a minőségi agrár-felsőoktatásra.

Ha a miniszteri ellenjegyzéssel valósággá válik az eddig csak rossz álomnak tartott integráció, az veszélybe sodorhatja a szakmai minőségen túl a Budai Arborétumot is!

Ezek megakadályozására a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campusának dolgozói és hallgatói tiltakozást hirdettek hétfőre, keddre és szerdára is (szeptember 7., 8., 9.).
Amennyiben a megmozdulásokon való részvételével támogatná a jelenlegi magas színvonalú budai agrárképzés és a Budai Arborétum megmaradását, valamint nem ért egyet a felsőoktatás egyéni érdekek mentén és a szakmai érvek figyelmen kívül hagyásával történő szétverésével, a tervezett program a következő.

Kedden, a 17.30-as gyülekezést követően 18.00-kor indul a tiltakozó menet a Budai Campus K épülete elől (1118 Budapest, Villányi út 29-43.) a Villányi útMóricz Zsigmond körtérBartók Béla útFővám térVámház, Múzeum és Károly körutakBajcsy-Zsilinszky útAlkotmány utca útvonalon az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai székháza elé.

A tervezett menetrend szerint  18.50 – 19.00 között a Fővám téren, 20.00-tól pedig (várhatóan egy óra időtartamban) a Szalay utcában hangzanak el beszédek. A menethez csatlakozni bárhol lehet, a megmozdulás azonban szigorúan pártpolitika-mentes, minden támogatót kérünk, ennek szellemében vegyen részt!

Az eseménnyel kapcsolatos hírekről a megmozdulás Facebook-oldalán, illetve az Egyetemi Tiltakozás blogon tájékozódhatnak.

Részvételüket és támogatásukat köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top