Close

Harrach: politikai, gazdasági és ideológiai okai vannak a Magyarország elleni támadásoknak

Budapest – Harrach Péter szerint a Magyarország elleni, „összehangoltnak tűnő” támadásoknak politikai, gazdasági és ideológiai okai vannak itthoni és európai részről egyaránt. Erről a kereszténydemokrata politikus beszélt a Keresztény Civil Szervezetek X. Országos Fórumán csütörtökön a Parlamentben.

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke úgy vélte: a politikai okok mögött az áll, hogy az érintettek nehezen tudják feldolgozni a választási vereségeket. 
Harrach Péter szorgalmazta Magyarország gazdasági szuverenitásának védelmét, patrióta gazdaságpolitikát. Ennek eszközei között említette az egyes energiaszolgáltatók visszavásárlását, és a gazdasági fejlesztéseket az IMF-megszorító javaslataival szemben. Megjegyezte: amikor az unióhoz csatlakoztunk önként feladtuk a szuverenitásunk egy részét a közös döntések miatt. 
A kormánypárti politikus kitérve a parlament szuverenitására úgy fogalmazott: nem helyes, ha az Alkotmánybíróság szereptévesztésben van, és nem az alapértékek védelmére koncentrál, hanem a törvényhozást szeretné kisajátítani. Ezért támogatják és segítik az Alkotmánybíróság eredeti célját, az alapértékek védelmét, de szeretnék a törvényhozást maguknak megtartani – rögzítette Harrach Péter. 
A KDNP-frakcióvezetője hangsúlyozta az állam érdekérvényesítő képességét, amelyet kiemelt jelentőségűnek nevezett a nemzeti szuverenitás védelme szempontjából.
Harrach Péter szólt „a teremtés rendjének és a normális emberi életnek a védelméről” is, amit szerinte  a liberális nemzetközi körök támadnak. A másként gondolkodók tiszteletét hirdetik, de a gyakorlatban ezt nem ismerik – mondta. Úgy ítélte meg, hogy ezek a körök dogmákat próbálnak kötelezővé tenni, és sokszor emberi jogi öltözetben képviselnek gazdasági és politikai célokat. 
A kormánypárti politikus megjegyezte: nem feladata, hogy egy nagy és tiszteletre méltó ország gyakorlatát helytelenítse, de úgy látják a megnyilatkozásokból, hogy azok nem feltétlenül a megfogalmazott, hanem a mögötte rejlő célok érdekében történnek. 
Azt mondta, hogy a hatékony érdekképviselethez határozottságra és szakszerűségre van szükség, „a konfliktust nem keresni, hanem vállalni kell”.
MTI 
   
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top