Close

Ez 1 millió 300 ezer magyar család érdeke

A kormányfő telitalálatnak nevezte Farkas Éva, a Fidesz-KDNP makói polgármesterjelöltjének programját, és hangsúlyozta, a kormány közel 20 milliárd forint értékben hajlandó lesz elkötelezni magát egy ilyen program mellett.

 

"MINDENKI LÁTJA EURÓPÁBAN, HOGY CSAK AZOK AZ ORSZÁGOK MARADNAK TALPON, AHOL AZ EMBEREK HAJLANDÓAK DOLGOZNI. "A miniszterelnök az interjúban kiemelte, az a gazdaság, amely megpróbálkozott azzal, hogy munka nélkül tartsa fenn magát – spekulációk, pénzügyi manőverek, vagy szociális alapon szétosztott pénzek -, az a gazdasági rendszer megbukott, "ezt hívjuk ma európai gazdasági válságnak. Mindenki látja Európában, hogy csak azok az országok maradnak talpon, ahol az emberek hajlandóak dolgozni" – tette hozzá.
A kormányfő kifejtette, Magyarországon a dolgozók 73 százalékának a kis- és középvállalkozások adnak munkát, ezért a kormány is jelentős fejlesztési forrásokat szán ennek a szektornak a következő néhány évben. Orbán Viktor szerint "a mezőgazdaság nehéz dolog, a mezőgazdaságból megélni az kemény élet".
 
A kormány azonban állami földek bérbeadásával, fejlesztési forrásokkal segítséget tud nyújtani, azoknak, akik belevágnának – mondta, hozzátéve: "egy dolgot viszont nem tudunk megtenni: hogy dolgozunk helyettük!" A miniszterelnök hangsúlyozta, a mezőgazdaság előtt szép jövő áll, és ebben komoly szerep jut a Csongrád megyében komoly hagyományokkal rendelkező élelmiszeriparnak.
 
A kormányfő arról is beszélt a városban, ahol tucatnyi Makovecz-épület van, hogy óriási értéket képvisel a Makovecz-hagyaték. Makó előtt komoly lehetőségek állnak, ha lesz szándék a kormány kinyújtott kezének elfogadására – tette hozzá. Orbán Viktor azt mondta, úgy érzi, Makó már elvesztette lendületét. "Itt kell egy új kezdet, egy új start, egy új elrugaszkodást és egy új korszak" – jelentette ki.
 
Azt is hangsúlyozta, nagy lehetőségek állnak Magyarország előtt, hiszen komoly korszak kapujában állunk. Kár volna Makónak ebből kimaradni, de csak akkor nem fog, hogy ha fiatal, lendületes, elszánt, a következő években minden erejét a város érdekében mozgósítani akaró és tudó városvezetés áll majd a település élén. Erre most van lehetőség – jelentette ki Orbán Viktor.
 
(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top