Close

Színészek is erősítik a Kaposfest előadásait

Fotó: Kálló Péter

2014. augusztus 13-án kezdődik az V. Kaposfest, amelyen olyan világsztárok lépnek színpadra, mint Rados Ferenc, Alina Ibragimova, Kelemen Barnabás, Jan-Erik Gustafsson, Kirill Gernstein, Alina Pogostkina, Szergej Nakarjakov vagy az Amadinda Ütőegyüttes. Az augusztus 19-éig tartó fesztivál művészeti vezetője Kokas Katalin hegedűművész.
 

Az immáron Európa-hírű Kaposfest nem csak klasszikus zenei programokat tartogat a látogatóknak, 
hanem Ricchi e Poveri-koncertet, hungarikumokat, olasz gasztronómiát és képzőművészeti eseményeket is.
 
 
A Kaposfestet 2010-ben azzal a céllal hozták létre, hogy Dél-Magyarország ékszerdobozában, Kaposváron megteremtsék a kamarazene és a klasszikus zene sajátságos és egyedi hangulatú 
nemzetközi színvonalú eseményét. A szervezők az ,,élvezet szabadsága” szlogen jegyében szabadon válogatnak a klasszikus zene legkiválóbb darabjai közül, a reneszánsztól egészen a kortárs magyar kamarazenéig, és olyan művészeket léptetnek fel a Szivárvány Kultúrpalota színpadán, akik nagyon ritkán láthatók Magyarországon, illetve Kelet-Európában. A művészek olyan sztárok, akiket a világ legfontosabb koncerttermeiben már ismernek, és örömmel várnak a legnagyobb fesztiválokon is.
 
 
A Kaposfestnek eddig több tízezer látogatója volt, így a szervezők idén is közel 15 ezer érdeklődőre számítanak. A legtöbb kamarazenei koncertre már csak a helyszínen lehet jegyet kapni. A diákok ezúttal is vásárolhatnak úgynevezett fesztiválpárnákat, azaz a pénztárcájukhoz szabott, kedvező árú ülőhelyeket. A párnákkal bejuthatnak mind a 14 komolyzenei koncertre.
 
 
Fellép – többek között  – Thomas Dunford, José Gallardo, Szergej Nakarjakov, Latica Honda-Rosenberg, Kokas Katalin, James Boyd, Jan-Erik Gustafsson, Amadinda Ütőegyüttes, Rados Ferenc, Anna-Liisa Bezrodny, James Boyd, Marc Coppey, Oleg Kogan, Alina Ibragimova, Alina Pogostkina, Kokas Dóra, Kelemen Barnabás.
 
 
A rendezvény minden évben különböző módon vegyíti a művészeti ágakat. Idén a színjátszás kap kiemelten fontos szerepet olyan művészek közreműködésével, mint Hegedűs D. Géza, Bálint András, Bede Sarolta, Gyulai Júlia, Wunderlich József és Lukáts Andor, aki most rendezőként mutatkozik be. 
 
 
A fesztivál idején a napi két klasszikus zenei koncert mellett tematikus napokon is részt vehetnek az érdeklődők. Kaposvár olasz napja a zenétől a gasztronómiáig az itáliai kultúrát hivatott bemutatni. Aznap este, augusztus 16-én 22 órától a könnyűzenei világsztár csapat, a Ricchi e Poveri ad ingyenes koncertet a város főterén. A hungarikumok napja délelőtti koncertjének pedig a Kassai Lovasfarm ad otthont, ahol az önmagában is hungarikumnak számító Kassai Lajos látja vendégül a látogatókat karcagi birkapörkölttel, hortobágyi húzott rétessel és különleges tokaji borokkal.  
 
 
A Kaposfest részletes programja a fesztivál honlapján olvasható.
 
Lásd még:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top