Close

Hol és hogyan verik át a turistákat Európában?

Ön fizetne 42 eurót három adag fagyiért vagy 100 eurót négy kávéért a velencei Szent Márk téren? Szaporodnak a turistákat átverő és elijesztő esetek, most már egész Európában.


Az amerikai James és Marian Luciani házaspár nem kis meglepetésére egy római kávéházban 42 eurós számlát kapott három adag fagyiért és egy kis üveg ásványvízért. A spanyol ABC meg is nevezte a helyet, ahol a zsebtolvajokra egyébként alaposan felkészült turistákat ekkora meglepetés érte. Másnap a turisták feljelentést akartak tenni a csendőrségen, de hiába. A tulajdonos arra hivatkozott, hogy azért szabott ekkora árat, mert igazi kristálypohárban szolgálta fel nekik a hűsítő édességet.
Velencében honfitársakat vertek át a Szent Márk tér egyik kávéházában. A négyfős olasz társaság tagjaitól összesen 100 eurót kértek a pincérek. A kávé ára mindössze hat euróba került, de csaknem kilenc euró felárat számoltak fel, amiért az olasz Amaro likőrrel is ízesítették, a maradék 42 eurót pedig azért kellett kifizetniük, mert egy kvintett is játszott a kávézóban.
Nemrég kolumbiai turisták álla esett le Svájcban, amikor néhány csirkés, paradicsomos és salátás szendvicset rendeltek Genfben. 22 eurót gomboltak le róluk fejenként, de jobbnak látták, ha inkább fizetnek és többet a bár felé se néznek. És legközelebb előbb biztos érdeklődnek a rendelt étel vagy ital ára iránt.
Norvégiában egy 50-es spanyol házaspár esett áldozatul a nyelvi nehézségeknek a közelmúltban. Miután egyikük átesett egy orvosi ellenőrzésen, taxival akartak a csoport után menni a Norvégia nyugati partvidékén fekvő Oldenbe. Csakhogy rosszul ejtették ki a város nevét, és a több száz kilométerrel keletebbre fekvő Haldenbe vitte őket a taxis. 1875 euróért (+ borravaló). Miután rájöttek, hogy rossz helyen vannak, vállalni kellett a visszautat is, összesen 3870 euróba fájt nekik a nyelvi „tévedés”.

 

SOBIESKI TAMÁS

(ABC – Spanyolország)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top