Close

Ricchi e Poveri-koncert a Kaposfesten

2014. augusztus 13-a és 19-e között ötödik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi 
Kamarazenei Fesztivált (Kaposfestet). A fesztivál ideje alatt, augusztus 16-án olasz napot szerveznek, amelyen a klasszikus zene és a gasztronómia mellett egy könnyűzenei világsztár csapat, a Ricchi e Poveri lesz a főszereplő; ingyenes koncertet ad a város főterén 22 órától.
 
 

A Ricchi e Poveri több évtizede az európai könnyűzenei élet kiemelkedő együttese. Olyan slágerek fűződnek a nevükhöz, mint Made in Italy, a Mamma Maria és a Voules vous Dancer. Magyarországon a nyolcvanas évektől ismerik a nevüket, többek között a Korda György és Balázs Klári által lefordított és előadott Mamma Maria dalnak köszönhetően. Hazánkban eddig csak néhányszor adtak koncertet, és ez lesz első alkalom, amikor Kaposváron mutatkoznak be.
Az 1967-ben alakult együttes eredetileg kvartettnek indult, de 1981-ben az egyik tag távozása után trióvá vált. A jelenlegi tagok Angela Brambati, Franco Gatti és Angelo Sotgiu. A Kaposfest idején, ingyenesen látogatható koncertjükön a legsikeresebb slágereik is elhangzanak majd.
A 2010 óta létező Kaposfest minden évben érdekesebbnél érdekesebb, a hétköznapokban megszokott világtól eltérő tematikájú programokkal várja az érdeklődőket. Természetesen a fesztivál alapját a klasszikus zenei koncertek adják – Kokas Katalin művészeti vezetésével. E programokat egészítik ki a könnyűzenei, képzőművészeti és gasztronómia események. 

Hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top