Close

Magyar ízek sikere Párizsban

Kézműves termelők magyar ízei varázsolták el a párizsi élelmiszeripari világkiállítás, a SIAL résztvevőit. A Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt (MIKSZ) a világ legrangosabb élelmiszeripari kiállításán a hazai kézműves termelők által előállított gasztronómiai különlegességeket, így a szürkemarha- és mangalica-szalámit, a füstölt libamájat, valamint különféle növényi párlatokat, gyümölcs- és zöldséglevet népszerűsítette a francia fővárosban. Olyan élelmiszereket vittek magukkal Párizsba, amelyekre fogékony lehet a nemzetközi piac.
A MIKSZ azzal a nem titkolt nemzetközi üzleti céllal vágott neki az ötnapos kiállításnak, hogy a hazai kézműves magyar termékek exportját segítse. Standjuk előtt a kiállítás ideje alatt végig sokan megálltak egy kóstolóra. A magyar termékek iránti fogékonyság határozottan megmutatkozott a vásáron. Az új együttműködéseket kereső külföldi cégek leginkább a vízibivaly és a szürkemarha készítmények iránt érdeklődtek, ezek ugyanis nincsenek jelen a világpiacon.
– A magyar élelmiszer kiváló minősége és különlegessége egyszerre teszi piacképessé a termékeket. A MIKSZ Éléskamra stratégiájának fókuszában ebből adódóan az áll, hogy Magyarország újra Európa éléskamrája legyen. Ez egy hosszú folyamat, amelynek egyik lépcsője volt a SIAL elmúlt öt napja – mondta Pap Krisztián, a MIKSZ Zrt. vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top