Close

Múzeumok éjszakája a KözlekedésiMúzeumban

Egy „vízzel” is hajtott kísérleti autó, elektromos autós ügyességi verseny értékes fődíjjal, izgalmas programok és természetesen a Közlekedési Múzeum öreg mozdonyai, oldtimer autói, sárga villamosai, a középkori vitorlás hajók modelljei és a terepasztalok várják az éjszaka vándorait ezen a napon.

A csak erre az éjszakára kiállított különleges hibridautó magyar fejlesztők (Kulcsár Sándor – Accusealed Kft ) munkája, a világon egyedülálló módon hibrid meghajtású, hidrogénnel, árammal (lítium akkumulátor) és benzinnel is működő jármű. Az alternatív meghajtású gépjárművek versenyén, a Széchenyi Futamon kategória-győztesként első helyezést ért el, és egy innovációs első helyezést is elnyert. Az autóba szerelt ‘hidrogénakkumulátor’ a hidrogént vízbontás révén fejleszti, és a keletkező hidrogént a speciális tároló anyag rögtön le is köti.

Az autóról további információ www.hidrogenakkumulator.hu címen olvasható. A látogatók vezetési tudásukat egy elektromos autóval próbálhatják ki a parkolóban felépített ügyességi pályán. A legügyesebb és a legokosabb versenyző egy hétvégén keresztül használhat egy nyereményautót 16 órakor elrajtol a Közlekedési Múzeum elől az oldtimer karaván. A 100 autóból álló konvoj több múzeum érintésével 20 órakor érkezik a Gyermekvasút Szépjuhászné állomásához.


A Múzeumok Éjszakája a Közlekedési Múzeumban

A programok 17.00 órától folyamatosan zajlanak, legtöbbjük a múzeum előtti parkolóban. Az első 100 legfürgébb látogató, aki a Közlekedési Múzeumban vásárolja meg a karszalagját, részt vehet a Tyúkszínház – Dolák-Saly Róbert és Pethő Zsolt – 19 órakor kezdődő előadásán, ahol fellép Pandacsöki Boborján, Anti bácsi és Naftalin Ernő. Az első 500 felnőtt karszalag-vásárló pedig megkóstolhatja a nálunk még újdonságnak számító, az afrikai elefántfa gyümölcséből készülő Amarula krémlikőrt.

Folyamatos programok
:
TITANIC KIÁLLÍTÁS – tények és legendák a világ leghíresebb hajójáról. A kiállításban máshol még ki nem állított eredeti tárgyak és dokumentumok láthatók a legendás hajó-katasztrófáról és a mentésről.

„SZABAD A PÁLYA” KIÁLLÍTÁS – Arról, hogy miképp lépett hatalmasat a technika a Monarchia korában, a boldog békeidőkben.

A JÖVŐ AUTÓJA? – A kiállított sajátos megjelenésű és felépítésű hidrogén meghajtású kísérleti autó hidrogénakkumulátorról működik, de árammal és benzinnel is indul.

Tárlatvezetés a vasúttörténeti kiállításban – A múzeum legnagyobb és leggazdagabb kiállítása a magyar vasúthálózat kiépítését követi végig a kezdetektől napjainkig.

Útépítés, hídépítés, alkalmazott technológiák és anyagok –A vetített előadáson és a tárlatvezetésen a látogatók megismerkedhetnek a magyar hídépítés történetével és megtapinthatják a múltat – a Margit híd eredeti hídelemeit.

Programok a parkolóban – sötétedésig
VETERÁN AUTÓK TALÁLKOZÓJA Különleges veterán autók várják csodálóikat a parkolóban

ELEKTROMOS AUTÓVAL AZ ÜGYESSÉGI PÁLYÁN A legügyesebb és a legokosabb versenyző személyautót nyer egy hétvégi használatra

Biciklis ügyességi verseny gyerekeknek és felnőtteknek

AZ ELMŰ-ÉMÁSZ TÁRSASÁGCSOPORTTÓL MINDENT MEGTUDHATSZ AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁSRÓL: E-mobility network, e-auto, töltőoszlop és energiatakarékossági tanácsadás

FÖLDHINTA Terebessy László szobrászművész eget lengető földhintái.
MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A KÖZLEKEDÉSI MÚZEUMBAN 2012. JÚNIUS 16-án, szombaton 17-órától


Gyermek programok – Esti mese előtt és után

VAN MÁR MINI-KRESZ JOGOSÍTVÁNYOD? A gyerekeket a Minimax csatornáról ismert Picicica és Macikutya várja. Aki négy játékos feladatot ügyesen old meg matricás jogosítványt szerezhet, ami feljogosítja ajándék átvételére. Lesz játékos közlekedési tudáspróba, bizonyíthatsz az ügyességi pályán, kitölthetsz játékos feladatlapot és a vetítőben is találkozhatsz Picicicáékkal.

Tudod mi az a zootrop? (Megfejtés: mozgásfázisokat ábrázoló henger, amit ha megforgatsz, összeáll a mozgás.) Készíts egyet magadnak.

Ezen kívül a gyerekek színezhetnek, vághatnak, alkothatnak kedvükre,de a Verdákkal is versenyezhetnek egy mini autópályán.

Játéksarok a legkisebbeknek: belépés négykézláb a 90 cm alatti éjszakai baglyoknak.

A Múzeumok Éjszakáján este 7 órától az óvódás gyerekek kipróbálhatnak egy elektromos kölyök-Mercedes Cabriót!

A Közlekedési Múzeum, és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum többi múzeumának programjai a www.mmkm.hu oldalon olvashatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top