Close

A Janics-Kovács páros kijutott az olimpiára

Janics és Kovács sorrendben harmadik olimpiai bajnoki aranyát nyerheti Londonban – ilyen még sose volt -, mert péntek délután megnyerte a második válogatót. Az első kajak-kenu válogatón női párosban győztes Kozák Danuta, Szabó Gabriella egység feloszlott, mert előbbi időközben ötszáz egyesben vívta ki az olimpiai részvételt.

Az olimpiai címvédő Kovács Katalin-Janics Natasa duó egy hónappal ezelőtti második helye győzelemmel ért fel. A páros ugyanakkor nem készülődhetett zavartalanul a következő válogatóra, mert Duisburgban tizenkét dekás súlytöbblet miatt kizárták őket. Csipes Ferenc, Kovács edzője pedig úgy gondolta: Kovácsnak Csipessel kellene mennie.

A második válogató előtt természetesen Janics és Kovács együtt maradt, míg Szabó megkereste az egyesben Kozák mögött második Fazekas Krisztinát, és a válogatóra össze is álltak. Fazekas nem kapta meg az amerikai állampolgárságot, ezért magyar színekben indul, és pillanatnyilag jó eséllyel pályázik a négyeshajó egyik helyére.

Szabó és Fazekas megszorította Janicsékat pénteken, de fél másodperccel lemaradtak mögöttük. Csipes és Benedek több mint két másodperccel később haladt át a célvonalon.

Fábiánné Rozsnyói Katalinnak is jó napja volt, mert nagyon simán nyert az az egység, amit ő készített fel. A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán időben csatlakozott a Tóth, Kulifai, Pauman trióhoz, és jó evezéssel nyerték a négyesválogatót.

Ha a jövő heti zágrábi Eb-n a négyes dobogós, meg is váltotta a helyét az olimpiára. Ha nem, akkor Storcz Botond kapitány még alakíthat rajta.

Az olimpiai bajnok Vereckei Ákos pillanatnyilag körön kívül van, és Kucsera Gábor is.

Forrás: Index

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top