Close

Megújul Békéscsaba történelmi belvárosa

Békéscsabán napokon belül újabb jelentős kivitelezési munkálatok kezdődnek a belváros-rehabilitációs program első ütemének keretében; a város vezetése szerdán írta alá a főtéri utak, közművek és közterületek építési és felújítási munkálatairól szóló szerződést a közbeszerzési eljáráson nyertes konzorciummal.   

A projektmenedzsment feladatokat ellátó Békéscsabai Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, Tóthné Svecz Valéria az MTI-nek elmondta: a belváros-rehabilitációs program első ütemében pályázaton elnyert támogatásokkal együtt a történelmi belváros felújítására csaknem kétmilliárd forintot költ az önkormányzat a projektbe bevont kis- és közepes vállalkozásokkal együtt. A főtéren belüli kis terek, közutak és közműfejlesztések mellett épül egy új parkolóház a belvárosban.

A beruházást önkormányzati partnerség keretében magánvállalkozók konzorciuma valósítja meg. A parkolóház építése kora ősszel kezdődött el. 
A most aláírt szerződés alapján napokon belül kezdődik a közterek, az utak és a közművek kivitelezése és felújítása és a hozzájuk kapcsolódó kivitelezési tervdokumentációk készítése.

A belváros-felújítás harmadik eleme a főtéri, döntően műemléki épületek homlokzatainak felújítása. A partnerségre alapozott, komplex beruházási programok megvalósításához elnyert támogatás aránya 50-60 százalék közötti arányt képvisel, a többi önerő, amelyet az önkormányzat és a részprojektekbe bevont vállalkozások teremtettek elő. 

A város vezetőinek reményei szerint a beruházásnak köszönhetően újra élettel telik meg Békéscsaba történelmi belvárosa, az új közterek és hangulatos sétányok az itt élők találkozóhelye lesz. A kibővített főtér alkalmas lesz családi, társadalmi és kulturális események lebonyolítására.

Forrás: http://mti.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top