Close

Berlin üdvözli a magyar alaptörvény brüsszeli vizsgálatát

A német kormány üdvözli az Európai Bizottságnak (EB) az új magyar alkotmánnyal kapcsolatos vizsgálatát, és bevárja e vizsgálat eredményét – mondta Georg Streitner helyettes szóvivő szerdán Berlinben a kormány sajtótájékoztatóján.

Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy aggódik-e a német kormány a demokráciáért az új magyar alkotmány hatályba lépése miatt, Streitner kifejtette: a német kormány szerint a kétharmados parlamenti többség gyakorlása során a magyar kormánynak mértéktartást és fokozott érzékenységet kell tanúsítania az alapjogok és az európai értékek iránt.

A helyettes kormányszóvivő hozzátette: a német kormány üdvözli, hogy az EB megvizsgálja az új magyar alkotmányt, hogy összeegyeztethető-e az európai normákkal, különös tekintettel az igazságügyi reformra és a jegybank jogállására. A német kormány bevárja a vizsgálat eredményét – fűzte hozzá. 

Kiemelte: az új alkotmánynak a mindennapi gyakorlatban segítenie kell az „árkok áthidalását”, és biztosítania kell, hogy „a kisebbségeket semmiféle megkülönböztetés ne érje.”

Forrás: http://mti.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top