Close

Kongói „utazás” a ceglédi általános iskolákban

Egyik önkéntesünk, szülővárosának két általános iskolájában járt, ahol a tanulók kíváncsian várták az információkat az afrikai életről.

A ceglédi Református Általános Iskola 300 felső tagozatos növendéke bámulatos érdeklődésről tett tanúbizonyságot, és a kongói népviseletbe öltözött előadóval együtt „élték át” az afrikai mindennapokat. A rendhagyó „földrajz” óra után a diákok mind „jelesre” vizsgáztak és kórusban helyesen válaszolták meg a kérdéseket a Kongó folyóról, a helyi ételről a fufuról, vagy az oly nagy népszerűségnek örvendő bonobokról.
A Budai úti Általános Iskola „közönsége” kisebb létszámban, de valamennyi korosztállyal képviseltette magát. A kis elsősök és a végzős hallgatók együtt tanulták meg a „mundele” szó jelentését, és ismerkedtek meg a rafiából készült különböző kongói tárgyakkal. A vidéken nevelkedett kis iskolások kitörő lelkesedéssel ismételték a tanultakat, hogy a másnapi osztályfőnöki órán a „Kongói Kvíz” valamennyi kérdésére helyesen válaszoljanak és elnyerjék jutalmukat, a friss mangót, amit legtöbbjük először kóstolhat meg. Önkéntesünk szemébe könnyet csalt a 6 éves első osztályos mérhetetlen kíváncsisága, amikor az előadás után odalépett hozzá, udvariasan megköszönte az „afrikai mesét” és megkérdezte: „Te akkor már jártál ott Mangóban?” – Újra megnéztük a térképet és együtt tanultuk meg „kiolvasni” Kongó nevét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top