Close

Második Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

2011. augusztus 12 – 20. között második alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált. A vártnál is nagyobb sikert aratott 2010-es rendezvény után a szervezők újra minőségi komoly- és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket Kaposvárra. Az összeállított program március elsejétől olvasható a fesztivál honlapján.

 
 
Az idei programban ismét meghatározó a szervezők filozófiája: az élvezet szabadsága. „Mind az előadókat, mind a műveket tekintve változatos, izgalmas és magas színvonalú előadásokra számíthat a közönség. Kiemelkednek az idén 75 éves Steve Reich Tehillim és Perényi Miklós előadásai” – tájékoztatott Bolyki György, a fesztivál igazgatója.
2011-ben is a világ legértékesebb és legérdekesebb zeneművészei lépnek fel, és merőben új oldalukról mutatkoznak be. A legtöbb zenész eddig szólistaként vált ismertté a világ zenei színpadain, de ezen a fesztiválon kamarazenészként muzsikálnak együtt. A program gazdagságát az is mutatja, hogy a régi zenei művek többségét korabeli hangszereken adják majd elő, és a legismertebb cigány klasszikus szerzők műveit is elhangoznak.
A fesztiválon fellép – többek  között – Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Frankl Péter, Alexei Ogrintchouk, Lendvai József, Keller András, Colin Currie és Jose Gallardo. 
A részletes program a fesztivál hivatalos honlapján, a www.kaposfest.hu oldalon található, jegyek az országos hálózatokban kaphatók. A rendezvény Facebook-oldalához is érdemes csatlakozni, mert ott a naprakész információk mellett további érdekességeket, véleményeket is megosztanak egymással a közösség tagjai. 
 
A képen Joshua Bell, a tavalyi fesztivál világsztárja.
 
Fotó: Mészöly Dániel 
 
Lásd Még: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top