Close

Újdonságok fesztiválja

Tehetséges előadókat nem tudunk „gyártani”, de a meglévőket meg tudjuk kérni, hogy valamilyen különleges, új produkcióval készüljenek a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválra – mondja Bolyki György fesztiváligazgató. Felfogásában egy fesztivál akkor igazán jó, ha nem csak felhasználja a kulturális életben meglévő értékeket, hanem saját maga is hozzájárul ezek létrejöttéhez. Ennek jegyében kérte fel a hazai zenei élet kiválóságait, hogy készítsenek egy teljesen új műsort, amelynek Kaposváron lesz az ősbemutatója. Az újszerű koncertsorozat alkalmából hat estén keresztül hallgathatja a Kaposvárra látogató közönség kiváló művészeink legfrissebb alkotásait.

Szakcsi Lakatos Béla és Palya Bea nem csak vadonatúj műsorral, hanem ezen a fesztiválon először fellépő együttessel is érkezik Kaposvárra. Laár András „Röhögő szentség” című műsorával áldoz a szórakoztatás oltárán. A tőle megszokott abszurd humort a nevetés által megnyíló elmék számára újfajta élményt jelentő zenékkel vegyíti.

     Falusi Mariann „Az én XX. századom” című műsorában az elmúlt évszázad minden évtizedének számára legjelentősebb hazai és külföldi dalát adja elő erre az alkalomra összeálló együttesének kíséretében.
     Gál Csaba „Boogie” nem szakad el az amerikai zenétől, de  teljesen új arcát fogja megmutatni: autentikus afro-amerikai gospelkoncertet ad egy szál gitár kíséretében.
     Nagy László „Gitano” jazz-es latin zenébe ágyazva adja elő Petőfi Sándor és Arany János legszebb verseit – spanyolul. A számok között a két költő levelezéseiből idézünk.
     Szintén a fesztiválon mutatja be nemrég megjelent nagylemezének anyagát Kulka János. Az exkluzív koncertsorozat előadásai esténként 21:30-kor kezdődnek.

A fesztivál koncertjeire 2500 és 2900 Ft-os áron lehet jegyeket vásárolni az ismert jegypénztárakban.

A képen Nagy László ,,Gitano” látható.

Lásd még: Első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

„Ősbemutatók fesztiválja”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top