Close

Orbán: Precíz és barátságos államot kell létrehozni

Precíz és barátságos államot kell létrehozni, olyan közigazgatással, ami nem akadályt, ellenséget jelent – hangsúlyozta Orbán Viktor a megyei kormányhivatalok vezetőinek kinevezésén mondott beszédében csütörtökön. A miniszterelnök az elmúlt nyolc évről szólva leszögezte: zűrzavar és rendetlenség uralta a közigazgatás minden szintjét.
 

Amikor Navracsics Tiborral előkészítettük a törvényt, sokat gondolkodtunk azon, hogy milyen karakterek lehetnek alkalmasak erre a feladatra – hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette: arra juttunkk, hogy tapasztalt, saját árnyékuktól meg nem ijedő emberekre van szükség, akik alkalmasak az átszervezések végrehajtására. A törvény megalkotásánál a XXI. századi kihívásoknak megfelelő intézményrendszer létrehozása volt a célunk – jelentette ki a miniszterelnök. Mint fogalmazott, egy olyan középszintű közigazgatási rendszert akarnak létrehozni, amely az emberekhez közel áll, őket ösztönözve és velük együttműködve jobbítja az államszervezetet. Az elmúlt nyolc évről szólva a kormányfő kifejtette, a közigazgatás minden szintjét zűrzavar és rendetlenség uralta.
Az új kormány eredményeiről Orbán elmondta: felére csökkentették az Országgyűlés létszámát, az önkormányzati közgyűlések létszámát, valamint a minisztériumok számát is. Elérkezett az ideje, hogy a középszintű közigazgatást is átalakítsuk – tette hozzá.
Egy évetek van, barátaim, rendet tenni – fordult a frissen kinevezett kormánymegbízottakhoz. Leszögezte: precíz és barátságos államot kell létrehozni, olyan közigazgatással, ami nem akadályt, ellenséget jelent. Vissza kell szerezni azt a bizalmat, ami évtizedek alatt elporladt – hangsúlyozta a miniszterelnök.
(fidesz.hu)
 
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top