Close

El kell kezdeni a belvízhelyzet hosszú távú kezelését

El kellene kezdeni a belvízhelyzet hosszú távú kezelését, ezért szerencsés lenne, ha a lehívható uniós pénzeket már most átcsoportosítanák az Új Széchenyi Tervbe, hogy elindulhassanak ezek a beruházások – mondta Harangozó Gábor, a parlament mezőgazdasági bizottsága kormányzati ellenőrző albizottságának szocialista elnöke szerdán az MTI-nek.
 

 
Az elnök elmondta: jelenleg 300 ezer hektár van belvíz alatt az országban és mintegy egymillió hektárnyi terület elvizesedett, így később nem lehet megművelni.
 
Ezért kérték a minisztérium tájékoztatását, amiből az elnök kiemelte: azonnali megoldásokkal nem lehet orvosolni ezt a problémát, ezért a szaktárca átfogó projektet dolgoz ki, amelyekben nagyberuházások is szerepelnek.
 
A fő probléma az, hogy míg most a belvíz, nyáron majd az aszály okoz komoly problémát. A helyzet kezeléséhez hosszú távon csak komoly beruházásokkal lehet hozzájárulni – mondta Harangozó Gábor, hozzátéve: összesen mintegy 1.100 milliárd forintra és 10 évre lenne szükség, hogy a belvízproblémát megoldják.
cimkék: Harangozó Gábor, belvíz
 
mszp.hu
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top