Close

Platini: Orbán Viktor sokat tehet a futballért

A magyar kormányfő szerdán fogadta Michel Platinit, az UEFA elnökét, akivel többek között áttekintették a magyar és a nemzetközi futball helyzetét.
 
 

 
Üzleti reggelin találkozott Orbán Viktor és a kétnapos budapesti látogatásra érkezett Michel Platini. A megbeszélésen jelen volt még dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár, illetve Theodore Theodoridis, az UEFA nemzeti szövetségek divízió-igazgatója, valamint Imre Mátyás, az európai szövetség magyar munkatársa.
A több mint egyórás, szívélyes hangulatú találkozón a felek áttekintették a magyar és a nemzetközi futball aktuális helyzetét, és megállapították, hogy a gazdasági válság ellenére a labdarúgás továbbra is prosperáló, fejlődő üzletág, népszerűsége világszerte folyamatosan nő – idéz a találkozóból a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja.
Kiderült, hogy a magyar és a nemzetközi futball sok hasonló problémával küzd, melyek mielőbbi megoldásra várnak. Michel Platini szerint több olyan gond van a nemzetközi futballban, amelyeket az Európai Unió segítsége nélkül nem lehet orvosolni. Az aranylabdás labdarúgó hozzátette: mindezek túlmutatnak a nemzeti és nemzetközi szövetségek hatáskörén. Példaként említette a fogadási csalások elleni harcot, az utánpótláskorú játékosok védelmét. A francia sportdiplomata úgy vélekedett, hogy Magyarország az EU soros elnökeként sokat tehet az előrelépés érdekében.
Új, nemzeti stadion belátható időn belül
Csányi Sándor arról számolt be, hogy a miniszterelnök újra megígérte egy új, nemzeti stadion felépítését belátható időn belül a Puskás Ferenc Stadion helyén. Az MLSZ-elnök újságírói kérdés kapcsán jelezte: előbb készüljön el az új létesítmény Budapesten és Debrecenben is, és utána el lehet gondolkodni azon, hogy Magyarország kandidáljon-e nagyszabású eseményre.
Csányi Sándor arról beszélt, hogy ismertette az MLSZ irányvonalát Platinivel, kiváltképpen a tervezett utánpótlásprogramokat és az infrastruktúra-fejlesztést, amelyekre az UEFA-elnök ígérete alapján vélhetően új források állnak majd a tagszövetségek rendelkezésére a jövő tavaszi, párizsi kongresszust követően. Ez azért is fontos szerinte, mert 500 új pályát szeretne létesíteni az MLSZ az OLLÉ-program folytatásaként. Csányi az eddigi elnöki munkájával kapcsolatban azt mondta, 21 helyes előrelépésre nem számított a FIFA-világranglistán. Szólt arról is, jó döntésnek tartja, hogy Erwin Koemant Egervári Sándor váltotta a szövetségi kapitányi poszton.
(mlsz.hu, MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top