Close

Orbán Viktor a bajor miniszterelnökkel tárgyalt Budapesten

Magyarország és Bajorország együttműködéséről tárgyalt Orbán Viktor magyar kormányfő és Horst Seehofer, Bajorország miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.
 

 
Szijjártó Péter, a magyar miniszterelnök szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a két miniszterelnök stratégiai fontosságúnak nevezte Magyarország és Németország – azon belül Bajorország – gazdasági együttműködését. Orbán Viktor arról tájékoztatta bajor kollégáját, hogy a magyar gazdaságpolitika fókuszában most a munkahelyteremtés és a munkalehetőség biztosítása áll – tette hozzá.
A találkozó előtt Németország nagykövetsége felhívta a figyelmet arra: a magyar miniszterelnök májusi megválasztása óta ez a két kormányfő első személyes találkozója. Kiemelték, a látogatás jelentőségét növeli, hogy Magyarország január 1-jén átveszi az EU soros elnöki posztját és ezzel befolyásolhatja az unióban zajló vitákat. A nagykövetség közlése szerint Horst Seehofer Budapesten a növekedési és stabilitási paktum jövőjével kapcsolatos német állásponthoz kért támogatást.
MTI-gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top