Close

„Tisztesség ügyében nem kérünk kioktatást az MSZP-től”

Tisztesség ügyében nem kérünk kioktatást az MSZP-től, és az beszél félelemről, aki fél. Egyes MSZP-s képviselőknek komoly személyes problémát jelent a félelem – válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök Gyurcsány Ferencnek hétfőn a Parlamentben.
 

 
Gyurcsány Ferenc kérdést tett fel a Parlamentben Orbán Viktornak hétfőn, „Miért fél miniszterelnök úr?” címmel. A bukott kormányfő azt kérdezte, hogy nyugatias demokráciává, vagy keleties tekintélyelvű országgá kívánja formálni Magyarországot a miniszterelnök.
Orbán Viktor rámutatott: az beszél félelemről, aki fél, egyes MSZP-s képviselőknek komoly személyes problémát jelent a félelem. A kormányfő úgy fogalmazott, ez a félelem az elszámoltatástól való félelem, és az Országház nem a személyes problémák megtárgyalásának a helye. Ugyanakkor jelezte, hogy a választók úgy döntöttek, hogy nyolc év kudarcainak és hazugságainak a politikai felelőseit meg kell nevezni, el kell számoltatni, még akkor is, ha az érintetteknek ez komoly probléma.
Az elmúlt időszak szocialista kormányzásával kapcsolatban a miniszterelnök emlékeztetett: akkor a szocialistáknak semmiért nem kellett felelősséget vállalni, ugyanakkor mindent megtehettek. Azonban a választók úgy döntöttek tavasszal, hogy más világban szeretnének élni – mutatott rá a kormányfő. Mint fogalmazott, más világ van, új szabályokkal, a felelősség alól nem lehet kibújni, ezért is szükséges egy új alkotmány.
Kiemelte: akik nem akarnak új alkotmányt, azok azt a korszakot akarják visszahozni, amelyben vissza tudtak élni a hatalommal. A kormányfő felhívta a szocialista képviselők figyelmét arra, hogy vitájukat az Országházban folytatják, így a köz érdekében kellene hangjukat felemelni, s nem a felelősségre vonástól való rettegésüknek hangot adni. Senki sem akaszthatja meg a parlamenti munkát saját személyes félelmeivel – jegyezte meg a miniszterelnök.
Az új alkotmánnyal kapcsolatban Orbán Viktor közölte: a hatályos szabályok szerint, a magyar parlamentáris hagyományok szellemében, és legjobb alkotmányos szokásainkat követve az Országgyűlésben fogják megalkotni.
A bukott miniszterelnök viszontválaszában gyávasággal, csalással, hazugsággal és három millió ember nyugdíj-megtakarításának ellopásával vádolta Orbán Viktort és kabinetjét. A kormányfő reakciójában úgy fogalmazott: tisztesség ügyében nem kér kioktatást az MSZP-től, legkevésbé a volt miniszterelnöktől. Továbbá emlékeztette a szocialistákat, hogy az a fajta bátorság, amikor ártatlanokat kardlapoztattak, szemeket lövettek ki, vagy reménytelen adósságcsapdába vezették az országot, és meghamisították a költségvetést, az a Fidesznek nem volt és nem is kell.
(fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top