Close

Kósa: Nagyon a fejük tetején állnak a szocialisták

Nagyon a feje tetején állnak a szocialisták, ebből még komoly bajuk is lehet, mert nem érzékelik azt – ami egyébként az adatokból nyilvánvaló -, hogy az emberek döntő többsége a polgári kormány, az Orbán-kormány intézkedéseivel egyetért, azt támogatja – reagált Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szombaton Debrecenben az MSZP budapesti nagygyűlésén elhangzottakra.
 

 
A kormánypárti politikus emlékeztetett rá: az Orbán-kormány a bankoktól, az energiaszektor szereplőitől, a multinacionális kereskedelmi láncoktól kért szolidaritást, hogy orvosolni lehessen az ország csődhelyzetét, amelyet a szocialisták „katasztrófapolitikája” idézett elő.
Kósa Lajos sajátos helyzetnek nevezte, hogy az alkotmányt és a demokráciát most félti Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, és nem akkor féltette, amikor „ártatlan járókelőket vert véresre, maradandó sérüléseket okozva a rendőrség Gyurcsány Ferenc (akkori miniszterelnök) és a szocialisták parancsára 2006-ban”.
Nagyon a feje tetején állnak a szocialisták, ebből még komoly bajuk is lehet, mert nem érzékelik azt – ami egyébként az adatokból nyilvánvaló -, hogy az emberek döntő többsége a polgári kormány, az Orbán-kormány intézkedéseivel egyetért, azt támogatja – mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke.
Kósa Lajos szerint a nyugdíjvédelmi intézkedéseket azért kellett meghozni, mert „a szocialisták által beüzemelt, kényszerből működtetett nyugdíjpénztárak veszélyeztették az állami nyugdíj kifizetését”. Arról nem beszélve – tette hozzá -, hogy arra kényszerítették az államot, óriási pénzekkel pótolja a hiányzó nyugdíjjárulékot azért, hogy nyugdíjat lehessen fizetni. Úgy fogalmazott: „mi megvédjük a nyugdíjakat, ráadásul azt mondjuk a nyugdíjpénztári tagoknak, hogy ha akarnak, átléphetnek az állami alapba, de maradhatnak a magánalapban is”.
Erre mondják a szocialisták, hogy elvesszük az emberek választási lehetőségét, miközben az, hogy ők mindenkit belekényszerítettek, (…) nagyon demokratikus volt – fejtegette a fideszes politikus.
Azzal kapcsolatban, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke utcai demonstrációkat helyezett kilátásba, Kósa Lajos megjegyezte: Magyarországon mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy utcai demonstráción nyilvánítson véleményt békés, rendezett körülmények között.
Minden törvényes eszköz igénybevételéhez megvan a joguk, bár korábban bennünket vádoltak azzal, hogy utcára visszük a politikát, és ezt főbenjáró bűnnek gondolták – jegyezte meg Kósa Lajos, hozzátéve, ezek szerint ha a Fidesz csinálja, főbenjáró bűn, ha a szocialisták, ez a legtermészetesebb útja a demokráciának.
A fideszes politikus meggyőződésének adott hangot, hogy mindenkinek megvan a joga utcai demonstrációkon valami mellett letenni a voksot, vagy valami ellen tiltakozni, de tegye azt békés, rendezett körülmények között. Mi ezt tudomásul fogjuk venni, más kérdés, van-e értelme – mondta.
Az viszont nem fordulhat elő, amit annak idején ők csináltak, hogy a békés demonstrálókat a rendőrség szétverte. Ez a mi esetünkben nem fordulhat elő, mert mi tényleg komolyan vesszük a demokráciát és az alkotmányosságot – jelentette ki Kósa Lajos.
A szocialisták magukból kiindulva ítélkeznek
A tolvajok tolvajt kiáltanak, féltik a zsákmányt – reagált a szocialisták szombati nagygyűlésén elhangzottakra Harrach Péter, a kereszténydemokraták parlamenti frakciójának vezetője szombaton.
A kisebbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője azt mondta, hogy a szocialisták saját kormányzásukból kiindulva ítélik meg a Fidesz-KDNP kormány működését.
A rendszerváltozás óta minden szocialista kormány megrabolta, kifosztotta és átverte az embereket, hazudtak éjjel-nappal – jelentette ki Harrach Péter, hozzátéve, ebből azonban nem következik, hogy minden kormány ezt teszi.
A Fidesz-KDNP kabinet a gyurcsányi romok eltakarítása közben a magyar gazdaságot beindító és a társadalmi igazságosságot szolgáló intézkedések sorozatát hozta meg – emelte ki a KDNP frakcióvezetője.
A szocialista párt szombati budapesti politikai nagygyűlésén Mesterházy Attila pártelnök azt mondta: ha a kormány nem változtat politikáján, akkor az MSZP tavasszal az utcára vonul, és amint lehetőségük lesz rá, felelősségre vonják azokat, akik a „saját állampolgáraikat rabolták ki”.
(MTI-fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top