Close

Kósa Lajos: Mi komolyan vesszük a demokráciát

Az emberek döntő többsége támogatja az Orbán-kormány intézkedéseit – reagált Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szombaton az MSZP budapesti nagygyűlésén elhangzottakra. Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezető szerint a szocialisták saját kormányzásukból kiindulva ítélik meg a Fidesz-KDNP kormány működését.
 

 
A kormánypárti politikus emlékeztetett rá: az Orbán-kormány a bankoktól, az energiaszektor szereplőitől, a multinacionális kereskedelmi láncoktól kért szolidaritást, hogy orvosolni lehessen az ország csődhelyzetét, amelyet a szocialisták „katasztrófapolitikája” idézett elő.
Azzal kapcsolatban, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke utcai demonstrációkat helyezett kilátásba, Kósa Lajos megjegyezte: Magyarországon mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy utcai demonstráción nyilvánítson véleményt békés, rendezett körülmények között.
Az viszont nem fordulhat elő, amit „annak idején ők csináltak”, hogy a békés demonstrálókat a rendőrség szétverte.
„Ez a mi esetünkben nem fordulhat elő, mert mi tényleg komolyan vesszük a demokráciát és az alkotmányosságot” – jelentette ki Kósa Lajos.
A szocialisták magukból kiindulva ítélkeznek
A tolvajok tolvajt kiáltanak, féltik a zsákmányt – reagált a szocialisták szombati nagygyűlésén elhangzottakra Harrach Péter, a kereszténydemokraták parlamenti frakciójának vezetője szombaton.
A kisebbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője azt mondta, hogy a szocialisták saját kormányzásukból kiindulva ítélik meg a Fidesz-KDNP kormány működését.
„A rendszerváltozás óta minden szocialista kormány megrabolta, kifosztotta és átverte az embereket, hazudtak éjjel-nappal” – jelentette ki Harrach Péter, hozzátéve, ebből azonban nem következik, hogy minden kormány ezt teszi.
A Fidesz-KDNP kabinet „a gyurcsányi romok eltakarítása közben” a magyar gazdaságot beindító és a társadalmi igazságosságot szolgáló intézkedések sorozatát hozta meg – emelte ki a KDNP frakcióvezetője.
A szocialista párt szombati budapesti politikai nagygyűlésén Mesterházy Attila pártelnök azt mondta: ha a kormány nem változtat politikáján, akkor az MSZP tavasszal az utcára vonul, és amint lehetőségük lesz rá, felelősségre vonják azokat, akik a „saját állampolgáraikat rabolták ki”.
A Papp László Sportarénában tartott nagygyűlésen a szocialista párt elnöke bejelentette: petícióban tiltakoznak a magánnyugdíjpénztári megtakarítások államosítása, az igazságtalan adórendszer, az indoklás nélküli elbocsátás, a visszamenőleges hatályú törvénykezés és az Alkotmánybíróság hatáskörének szűkítése ellen.
MTI – fidesz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top