Close

A Jobbik folytatja adventi keresztállításait

A Jobbik Magyarországért Mozgalom ebben az évben is folytatja adventi keresztállítási misszióját – jelentette be Novák Előd, a Jobbik alelnöke.
 

 
A keresztállítással a karácsony valódi értelmére hívják fel a figyelmet – mondta sajtótájékoztatóján Novák a Móricz Zsigmond körtéren, még a délelőtt folyamán felállított fából készült kettős keresztnél. Mint fogalmazott, „a kereszténység első számú jelképének forgalmas közterületekre helyezése azért is indokolt, mert nem engedjük a keresztet a templomokba zárni, mindennapjaink része kell legyen a kereszténység eszmeisége”. Ezért szeretnék az alkotmányban is beemelni a kereszténység eszmeiségét „meglehetősen komoly súllyal” – jegyezte meg Novák.
Közölte, idén már több mint ötven helyen állítanak keresztet, a legtöbb helyen kettős keresztet. Hiszen – mint mondta – keresztény missziójuk hazafias misszióvá is bővült.
A sajtótájékoztatót követően rövid ünnepség keretében Csuka Tamás nyugalmazott református püspök megáldotta a keresztet, majd a jelenlévők gyertyákat és mécseseket gyújtottak. Az ünnepségen elhangzott, hogy az adventi várakozás jegyében szombatonként gyertyát gyújtanak a keresztnél. Emlékeztettek, a keresztállítási missziót 2003-ban kezdeményezték.
gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top