Close

Zsaroló uzsorást fogtak el Nyíregyházán

Zsaroló uzsorást fogtak el a rendőrök Nyíregyházán; a 41 éves helyi lakos háromszoros összeget követelt vissza kölcsönkérőjétől, aki még testvére autóját is átengedte neki félelmében a hitel törlesztésére.
 

 
Az uzsorás 580 ezer forintot adott kölcsön egy férfinek, aki 780 ezer forintot fizetett vissza, de fenyegetésekkel további hétszázezret követelt tőle kölcsönadója – mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. A gyanúsítottat szombaton fogták el a rendőrök, s a zsebében több mint félmillió forint volt, valamint megtalálták nála a kényszer hatására aláírt gépkocsi adásvételi szerződést is.
A férfit zsarolás mellett csalással is gyanúsítják, mivel egy másik férfitől 10 millió forintot csalt ki azzal, hogy megmentette egy eljátszott kocsmai verekedésben, s a pénzt az „ügy” elsimítására, illetve a színlelt verekedés sérültjeinek orvosi ellátására kérte. Később további hárommilliót követelt a becsapottól, aki nem mert a rendőrséghez fordulni, mert megtorlástól félt.
Az elfogott férfit őrizetbe vették, kezdeményezik előzetes letartóztatásba helyezését, miközben vizsgálják, másoknak adott-e kölcsönt uzsorakamatra – mondta a szóvivő.
MTI-gondola.hu
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top