Close

A segélyszervezetek eddig 406 milliót gyűjtöttek az iszapkárosultaknak

A segélyszervezetek számláján eddig 406 millió forint pénzadomány gyűlt össze a vörösiszap károsultak megsegítésére a karitatív adományokról készült legfrissebb kimutatás szerint.
 

 
 
A legtöbb pénzadomány a Magyar Vöröskereszt számlájára érkezett: november 18-ig összesen 320 millió forintot gyűjtöttek össze – derül ki a katasztrófavédelem honlapján megjelent összesítésből. Naponta 20-30 vöröskeresztes önkéntes dolgozik a szervezet négy befogadó és két elosztó raktárában Devecserben. Eddig összesen 40 millió forint értékben osztottak ki természetbeni adományokat – élelmiszert és védőfelszerelést -, és a rászorulóknak folyamatosan osztanak segélycsomagokat.
A pápai repülőtéren lévő raktárbázisra már öt teherautónyi használt bútor érkezett Németországból, és a Magyar Vöröskereszt hatmillió forint értékű háztartási gépet adományozott a károsultaknak.
A Máltai Szeretetszolgálat fő tevékenysége a károsultak lakhatásának megoldása: a segélyszervezet albérleti programja keretében november 10-ig 92 bérleti szerződést kötöttek féléves időtartamra. Naponta 10-25 önkéntessel működtetik a ‘teajáratot’, eddig közel huszonháromezer adag meleg ételt osztottak ki.
A Baptista Szeretetszolgálat a héten 50-50 élelmiszert és tisztítószert tartalmazó csomagot osztott ki, és egymillió forint értékű konyhai eszközöket adományozott. A segélyszervezet tizenöt önkéntessel dolgozik a katasztrófa helyszínén.
A Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat számláján 56 millió forint gyűlt össze a hét végéig, és ötmillió forint értékű élelmiszert és tisztítószert osztottak ki.
A Katolikus Karitász számlájára 30 millió forint pénzadomány érkezett, a tartós élelmiszerek osztását folyamatosan végzik nyolc önkéntessel.
A Magyar Református Szeretetszolgálat az iskolás gyerekeknek 600 adag légutakat erősítő vitamint és 200 pár gyerekcipőt adott át.
MTI-gondola.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top