Close

Veszélyes lehet a Facebook új levelezőszolgáltatása

Veszélyeket rejt a Facebook újgenerációs levelezőszolgáltatása – állítja a Sophos biztonsági szoftverekkel foglalkozó vállalat, amely szerint a közösségi portál a hagyományos levelezőplatformokhoz képest sokkal érzékenyebb a személyiséglopásokra.
 

 
A Facebook alapítója a hét elején jelentette be, hogy a világ legnépszerűbb közösségi oldalán minden felhasználó @facebook.com végződésű elektronikus levélcímet kap, és az újgenerációs levelező platform a hagyományos levelezőrendszerek, az azonnali üzenetküldő programok, valamint az SMS-küldő programok előnyeit fogja egyesíteni.
„A felhasználóknak meg kell érteniük, hogy ezek az új lehetőségek a Facebook támadási felületét növelik, és egyre több csaló szeretné majd feltörni ezeket a fiókokat” – magyarázta Graham Cluley a Sophos képviselője.
A szoftvercég korábban már figyelmeztetett arra, hogy drámaian emelkedett a közösségi oldalak ellen indított támadások száma. Éppen ezért az ilyen portálok felhasználóinak jobban kell készülnie a szervezett bűnözés lépéseire, ellenkező esetben az óvatlan netező könnyen az adathalászat, vagy más, interneten keresztüli csalás áldozatává válhat – hangsúlyozta Cluley.
Az újabb veszély abból ered, hogy más levelezőrendszerekkel ellentétben a Facebook üzenőfalára írt bejegyzések visszamenőleg archiválásra kerülnek, így az illetéktelen behatolók nemcsak a baráti körről, hanem az egyes tagok közötti személyes kommunikációról is értékes adatokhoz juthatnak.
A Sophos azt javasolja, hogy a nehezen megfejthető gyakran cserélt jelszavak mellett a közösségi portálon engedélyezett alkalmazások körét is érdemes körültekintően megválasztani, illetve az internetezésre használt számítógépet a vírusoktól, kémprogramoktól naprakészen kell védeni.
A félmilliárd felhasználóval rendelkező oldal a hamarosan elérhető új levelező szolgáltatással újabb területen válhat vezetővé, mert a comScore piackutató szerint a Microsoft Hotmail rendszerét csak 361 millióan, a Yahoo Mailt 273 millióan, a Google Gmail rendszerét csupán 193 millióan használják világszerte.
Címkék: MÉDIA, EMAIL, FACEBOOK, INTERNETBIZTONSÁG, INTERNETES BŰNÖZÉS
nyest.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások:
Shares
scroll to top