Close

Nagyon fontos a keresztény összetartozás

A magyar külpolitikának meghatározója a nemzetpolitika, a határon túli magyarokért felelőséget kell vállalniuk a fiataloknak és az idősebbeknek is – hangoztatta Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szombaton Miskolcon, a fiatal kereszténydemokraták rendezvényén. – A KDNP-nek nem kell a népszerűségért harcolnia, így akár radikálisabb értékeket is képviselhet, mint egy néppárt – mondta Harrach Péter, a kereszténydemokraták frakcióvezetője. A hétvégén száznál is több fiatal kereszténydemokrata táborozott Miskolcon, többen a határon túlról jöttek.

Rétvári Bence köszöntőjében kiemelte azt a politikai esélyt, hogy a kormányban végre van egy olyan párt, amely a keresztény értékeket képviseli. Nagyon fontosnak nevezte a keresztény összetartozást, a trianoni törvény ezért is született meg. Emlékeztetett: a Magyar Közlönyben eddig példa nélküli módon több nyelven, így román, szlovák, angol, német és francia nyelven megjelent a trianoni emléktörvény, és fontos, hogy látszódjék mindenki számára, hogy a jövőt a szomszédokkal történő békés együttélésben képzeli el a kormány, határozott magyar érdekképviselet mellett.

 

A politikus kiemelte a határon túl élő magyarok fontosságát, a tábor 120 résztvevője között például 10-en Kárpátaljáról érkeztek. Hogy mennyire fontos számukra a nemzeti összetartás az államtitkár szerint a retorikájukon, törvényjavaslataikon kívül abból is látszik, hogy díszkiadásban jelentették meg az erről szóló törvényt. Mivel pedig a keresztény értékeket képviselik, ezért fontosnak tartják, hogy ezt a kiadványt minél több egyházközséghez eljuttassák. Az államtitkár azt is megjegyezte, hogy bár az elmúlt nyolc évben „vörös városnak” könyvelték el Miskolcot, most pedig Borsod megyét jobbik fellegvárként emlegetik, de a KDNP már vezette a várost, és véleménye szerint most is jó eséllyel indul a párt.

Rétvári Bence tájékoztatása szerint a fiatal kereszténydemokraták gyűjtenek a borsodi árvízkárosultak javára, tartós élelmiszereket, tisztasági szereket juttatnak el hozzájuk.

Molnár Péter, a KDNP miskolci elnöke azt mondta, ez is mutatja, hogy Miskolcon újra erősödik a kereszténydemokrata párt, keményen készülnek a választásokra, és jobboldali fordulatra számítanak a városban. Hiszik, hogy a KDNP újra meghatározó erő lesz Miskolc vezetésében. Az elnök hozzátette, nem akartak beszállni abba a vitába, ami a választási körzethatárok kapcsán alakult ki, számukra mindegy hol lesznek a határok, ugyanazokat az értékeket fogják képviselni, a választók pedig, mindenképpen ki tudják fejezni akaratukat. Molnár Péter azért egy mondattal érintve a témát megjegyezte: Káli Sándor részéről nem jó ötlet a választások elhalasztását kezdeményezni, felesleges „menekülnie” a választói akarat elől.

forrás: kdnp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top