Close

Még mindig nem érti az MSZP az új politikai kultúrát

Szerdai klubrádiós interjújában Mesterházy Attila ismét tanújelét adta, hogy az MSZP továbbra sem tud elszakadni az eddigi mutyizós, háttérben alkudozós politikai kultúrától – sőt, azt sem tudja elképzelni, hogy lehet ezt másként is csinálni. Mesterházy valószínűleg hallucinál: tárgyalásról és zsarolásról beszél, nem zavartatva magát a tényektől.

Az MSZP-elnök a főpolgármester-jelöléssel kapcsolatban azt mondta: az LMP „már rögtön a tárgyalások elején durván kihátrált”. A tény ezzel szemben az, hogy az LMP-hez, illetve a pártot képviselni jogosult három megválasztott szóvivőhöz, Csiba Katalinhoz, Sallai R. Benedekhez és hozzám nem érkezett meghívás semmilyen tárgyalásra sem az MSZP, sem a Fidesz részéről. A sajtón keresztüli üzengetést és a közös ismerősökön keresztüli nyomásgyakorlást a továbbiakban sem tekintjük tárgyalásnak.

A Lehet Más a Politika budapesti kongresszusa július 8-án főpolgármester-jelöltté választotta Jávor Benedeket. Ezt a döntést nem írhatja felül a pártelitek alkuja, mivel az LMP valóban demokratikus módon működik – még akkor is, ha ez Mesterházy Attila és elvtársai számára nehezen elképzelhető.

Az MSZP-elnök azt is állította, hogy „az LMP főpolgármester-jelöltje szerint azzal zsarolták meg a Fideszt, hogy ha nem hajlandóak a két hét helyett három hetet adni a kopogtatócédulák összegyűjtésére, akkor ők majd az MSZP-vel fognak együttműködni. Erre a Fidesz változtatott ezen a passzuson, hiszen eredetileg 4 hétről kettő hétre akarták csökkenteni ezt az intervallumot, majd az LMP, hát így mondom, ezt nem tudom másképpen nevezni, zsarolására három hétre emelték.”

Mesterházy ezzel csak azt bizonyította, hogy fogalma sincs, miről beszél: a Fidesz az eredetileg öthetes időszakot először 9 napra akarta csökkenteni, majd végül 15 napban állapodtak meg – saját magukkal. Az LMP számos alkalommal bírálta ezt a demokráciát szűkítő lépést, és legalább három hétben szerette volna meghatározni a rendelkezésre álló időt.

A Lehet Más a Politika továbbra is egy új politikai kultúra meghonosításának elkötelezett híve, és az önkormányzati választáson is várja mindazok támogatását, akik a mutyivilág, illetve a demokrácia csorbítása helyett az átláthatóság és a részvételi demokrácia értékeit választják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top