Close

Volner János: Továbbra is bűnözés dúl az országban

A Jobbik szerint a Fidesz-kormány érdemi intézkedéseinek hiánya miatt továbbra is bűnözés dúl az országban. Volner János, a párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök a választások előtt arra tett ígéretet, hogy a Fidesz kormányra kerülése után két hét alatt rendet teremt az országban.

A politikus szerint azonban a kormányváltás óta csak annyi történt, hogy a rendőröket „átették az ország egyik végéből a másikba”, így egyrészt máshol is megjelennek a korábbi biztonsági kockázatok, másrészt a személy- és területismerettel nem rendelkező rendőrök nem tudnak hatékonyan fellépni a bűnözők ellen.

A jobbikos képviselő két a közelmúltban történt esetre hívta fel a figyelmet, amelyeknek elmondása alapján egyaránt „cigányok voltak az elkövetői”. A Borsod megyei Perkupán többen egy fiatal lányt erőszakoltak meg, a Zala megyei Bakon pedig „nyereségvágyból elkövetett brutális gyilkosságot” hajtottak végre – fejtette ki.

Hozzátette: Közép-Franciaországban jelenleg a „magyarországihoz kísértetiesen hasonló esetek fordulnak elő”, ott azonban a politikusok „sokkal bátrabban és szókimondóbban” meg merik fogalmazni a probléma okát.

Volner János aláhúzta: Nicolas Sarkozy francia államfő „közbiztonsági problémának nevezte a helyi cigány közösség egyes tagjait”, akiknek a francia hatóságok „rendkívül határozott intézkedésekkel” kívánnak a „körmükre nézni”, míg „Magyarországon ez ügyben sajnos csak a ködösítés megy”.

A politikus a médiát érintő törvényjavaslatokra kitérve arról is szólt, hogy hozzájuk hasonlóan számos nemzetközi szervezet is komoly kritikákat fogalmazott a magyarországi demokratikus intézményrendszer lehetőségeinek korlátozása miatt.

Ebben az ügyben nem csak a „demokrácia leépülésének lehetünk tanúi”, hanem annak is, hogy a kormány olyan kérdéseket próbál nemzetállami szinten szabályozni, amelyeket már nem lehet a „mai globalizálódó világban” – húzta alá Volner János, hozzátéve, hogy itt elsősorban a média és az internet szabadságára gondol. Megjegyezte: a média kormány általi „arrogáns” szabályozása miatt már eddig is több cég vonult ki az országból, amelyeket továbbiak követhetnek a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top