Close

Az MSZP felelős politikát vár Orbántól

Ötven év múlva az Európai Unióban kétszer annyi nyugdíjas lesz, mint aktív dolgozó. Nem meglepő, hogy az Európai Bizottság a héten átfogó javaslatcsomagot tett közzé a tagállamok elkerülhetetlen nyugdíjreformjának elősegítése érdekében.

A Bizottság a járuléknövelés helyett korhatáremelést javasol a tagállamoknak, mert a közterhek növelése csökkenti a versenyképességet, a nyugdíjkorhatár kitolása azonban egyensúlyt teremthet a munkában és a nyugdíjban eltöltött időszak között.

Az uniós döntéshozási mechanizmus ismeretében hosszas vita várható a Bizottság javaslatairól, illetve arról, szükség van-e egyáltalán nyugdíjrendszerek közös európai szabályozására.

A magyar kormány azonban, elődjének hála, hátradőlve figyelheti az eseményeket. A Bajnai-kormány által bevállalt nyugdíjreformnak köszönhetően Magyarország nyugdíjrendszere még évtizedekig fenntartható marad, drasztikus beavatkozás nélkül. Ezt még Orbán Viktor is elismerte.

A Magyar Szocialista Párt büszke a Bajnai-kormány felelős politikájára, az általa végzett válságkezelésre, valamint az ország hosszú távú boldogulását megalapozó intézkedésekre. Az MSZP Orbán Viktor kormányától sem vár egyebet, mint világos, az egész nemzet modernizációját szolgáló felelős döntéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top