Close

ARANYÉVEINK – Végül újrakezdjük?  

Szeptember 21-én kerül a hazai mozikba a JUNO11 Distribution második külföldi filmje, az ARANYÉVEINK – Végül újrakezdjük? A svájci vígjáték egy frissen nyugdíjba vonuló házaspár életújrakezdésének történetét dolgozza fel bájos humorral, mély együttérzéssel, könnyedsége ellenére is fontos, mindannyiunkat érintő kérdésekkel. Svájcban közönségkedvenc volt, de a német nézők szívét is meghódította.

A frissen nyugdíjba vonult Peter (Stefan Kurt) és felesége, Alice (Esther Gemsch) különböző elvárásokkal tekintenek életük új szakaszára. A nő egy földközi-tengeri körutazástól remél új lendületet kapcsolatuknak, míg Petert az elmúlással való szembesülés egzisztenciális válságba sodorja. A közös hajóút végül nem várt fordulatot hoz: Alice és Peter elszakadva egymástól meglepő felfedezéseket tesznek önmagukról, és új irányt találnak közös életüknek.

„Barbara Kulcsar filmje okosan és bájosan beszél az idősebb generáció aggodalmairól, konfliktusairól és álmairól, éppen ezért akkor is nyugodtan megnézheti az ember, ha a nyugdíjas évei még messze vannak.”

Rendező: Barbara Kulcsar
Forgatókönyv: Petra Biondina Volpe
Operatőr: Tobias Dengler
Vágó: Wolfgang Weigl
Producerek: Lukas Hobi, Reto Schärli
Színes, svájci vígjáték, 92 perc, 2022, (16)

Shares
scroll to top