Close

Kiosztották a 16. KAFF díjait

Gauder Áron a Kojot négy lelke című alkotása tarolt a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF). Elnyerte a fesztivál nagydíját, a közönségdíjat és a legjobb egészestés európai film díját is. Utóbbit Nuno Beato Nagyapám démonjai című filmjével megosztva kapta. José Miguel Ribeiro Nayola című filmje különdíjban részesült. A legjobb európai tévésorozat díját a Patouille és az ejtőernyős magok nyerte, a legjobb TV-speciál díját pedig megosztva a Pánikfalva és a Télapó hadművelet vihette haza.


A legjobb egész estés játékfilm Pannónia-Matolcsy-díját a Műanyag égboltnak (rendező: Bánóczki Tibor, Szabó Sarolta) ítélték. A legjobb rövidfilm díját Hegyi Olivér A szív kertje című munkája kapta, míg a legjobb televíziós sorozat Bálint Ágnes-díját Buzási-Gyopár Orsolya vihette haza a Szerintemezazegész: Szorít a ház című munkájáért. A Városi legendák: Zongorizmus (rendező: Glaser Kati) különdíjban részesült.
A legjobb alkalmazott animációnak Egely Kati Canticuénticos: Hogy tudd, szeretlek című alkotását találta a zsűri, e kategóriában különdíjat kapott Fillér Máté Tót Endre: Miért festek? című munkája. A legjobb diákfilm díját Palotás Adél Fények című alkotása kapta, Szucher Ágnes Szerelem a korona idején című filmjéért, különdíjban részesült. A legszínvonalasabb képi formanyelvért Fábián Nikolett Nyugvó köd című művét díjazták, a legjobb forgatókönyv díját Alexander Gratzer vihette haza az In the Upper Roomért. A legjobb animációs munkáért Hárshegyi Vivient méltatták a Felhők felett című filmjéért. A legjobb első filmnek, csakúgy, mint a legjobb 3 D-s filmnek járó díját idén nem osztották ki.

A szív kertje

Az európai egészestés filmek versenyének zsűrijének tagjai Sam Orti, Ittzés Tamás és Dudás Viktor voltak, az európai televíziós díjakról Fülöp József, Mauro Carraro és Tóth István Zoltán, míg a magyar filmek díjairól Cakó Ferenc, Damó István, Ducki Krzysztof, M Tóth Éva és Vácz Péter döntöttek.
A Magyar Filmkritikusok díját Mira Zénó Fox Tossing című kisfilmje kapta, Hegyi Olivért különdíjban részesítették A szív kertje című munkájáért. A Junior zsűri díját Csutorás Márton vihette haza a Kigyógyulva című filmért. Az Országos Diák Zsűri díját az európai filmek kategóriában a Nagyapám démonjai kapta, különdíjban részesült a Kutyáknak és olaszoknak tilos!. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és az Országos Diák Zsűri a magyar filmek díját Kühnel-Szabó Anita Apád című rövidfilmje nyerte. A diákok Fillér Máténak három munkájáért – Telexikon, Folkfonics – Szól a kakas és Tót Endre: Miért festek?- különdíjat adtak. A kritika író pályázat nyertese Bárány Bence lett, a második helyen Béres Mátyás a harmadikon pedig Böhm Norbert végzett.
https://2023.kaff.hu/

Shares
scroll to top