Close

Az ártatlanság vélelme – ősbemutató a Centrál Színházban

A nemi erőszak ügyekben sikeres ügyvédnő maga is áldozattá válik. Vajon ahhoz elég lesz-e a tehetsége, hogy megvédje magát a férfiak alkotta jogrend keretei között? A tavalyi év legsikeresebb West End produkcióját tűzi műsorra hamarosan a budapesti Centrál Színház. 2023. április 29-én, szombaton 19.30-kor lesz a WhatsOnStage Awards legjobb darabja, Suzie Miller Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) című drámájának hazai ősbemutatója. A jog abszolút- és mindnyájunk saját igazának viszonyát körüljáró darab a színház első saját produkciójú monodrámája, melynek bemutatkozó rendezője Puskás Samu, főhőse Martinovics Dorina.


2022 legelismertebb londoni produkciójának itthoni ősbemutatóján Tessát a Centrál Színház társulatának oszlopos tagja, Martinovics Dorina alakítja. Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) a nemek alá- és fölérendeltségének örökérvényű kérdésére keres választ. Martinovics Dorina elmondta: „Eddigi pályám során egy dologban voltam biztos, hogy soha életemben nem csinálok majd monodrámát. Ellene megy mindennek, ami engem a színészetben érdekel, vagy motivál. Hogy most mégis erre készülök, abban az anyag teljesen egyedülálló közérdekűsége, az ezt London után már a Broadwayn játszó Jodie Comer személye és a Centrál csapata hatalmas szerepet játszanak. Rettegek és nagyon várom!”
“Tيz évente egyszer gazdagszik a drلmairodalom olyan elemi erejû darabbal, mint a Prima Facie. A férfiak alkotta jogrendrُl nُként mesélُ monodrلma ez, hُse a bلntalmazَkat sikeresen védُ ügyvéd, aki egyszer csak bلntalmazottként a tanْk padjلn talلlja magلt. Rendezُi bemutatkozلsnak igazi mélyvيz, megtisztelُ, hogy olyan kivلlَ szيnésznُ munkلjلt segيthetem, mint Martinovics Dorina.” – nyilatkozta Puskلs Samu rendezُ, aki szerint a vilلgot sebes iramban bejلrَ darab vلrhatَ popularitلsa az Egy becsületbeli ügy cيmû filmével rokonيthatَ.
Puskلs Samu szülei, Puskلs Tamلs és Bلsti Juli révén tanult a szيnhلz nyelvén, a londoni Middlesex egyetem ipari formatervezُ szakلnak elvégzése utلn 2020-ban a New York Film Academy Los Angeles-i campusلn szerzett szيnész diplomلt. Az لrtatlansلg vélelme (Prima Facie) az elsُ rendezése.

Shares
scroll to top