Close

Energiamegtakarítás megfelelő csapteleppel

Soha nem volt még ilyen fontos a víz- és energiatakarékosság, és ezáltal a környezet és pénztárcánk védelme. A víztakarékos, legmodernebb technológiával felszerelt KLUDI csaptelepek és zuhanytermékek hozzájárulnak a környezet védelméhez, és hamar meg is térülnek.

A KLUDI olyan megoldásokat kínál, amelyek megvalósítása nem jár lemondással, csupán a pazarlás csökkentésével, és a víz/energiafelhasználás optimalizálásával. Hogy mindenki számára világossá váljon, mennyit jelent a meleg víz előállításához szükséges energia, íme egy találó összehasonlítás:

Mennyit takaríthatunk meg a víz- és energiatakarékos termékekkel?

Íme egy példa:
Ha a 15 liter/perc átfolyású zuhanyunkat 9 liter/perc átfolyásúra cseréljük, és kb. 39 °C fokos vízzel zuhanyozunk, akkor 40 százalék energiát takaríthatunk meg. Egy négytagú család esetében, amely minden nap zuhanyozik és évente 325 napot tölt otthon, ez évi 2730 kWh (vagy 290 m³) megtakarítást jelent.

Az ECO zuhanyokon kívül az alábbi megoldásokkal tehetjük fürdőszobánkat energiatakarékossá:

Csaptelepek EcoPlus kerámiabetéttel
A speciális EcoPlus kerámiabetéttel szerelt KLUDI csaptelepek esetén a nyitókar középső állása esetén megnyitáskor a kevert víz helyett is hideg folyik. Csak a kar balra elfordításával indul a meleg víz, így biztosak lehetünk abban, hogy feleslegesen nem pocsékoltunk energiát a meleg víz előállítására.

Csaptelepek ’ECO’ perlátorral
Válasszunk olyan csaptelepet, ami kevesebb vizet enged át. Mindez azt jelenti, hogy míg egy normál csaptelepen percenként 9–12 liter víz folyik át, a modern, víztakarékos csapok esetén kevesebb, mint 5 liter. Hogy komfortérzetünk is megmaradjon, alkalmazzunk víztakarékos perlátorokat. Vannak extra takarékos megoldások 3,78 liter/perces perlátorral.

Szenzoros csaptelepek
A takarékosság másik módja, ha tényleg csak akkor folyik a víz, amikor valóban szükséges. A legjobb megoldást a szenzoros csaptelep nyújtja, amely akkor nyitja meg a vizet, mikor a kezünk az érzékelő tartományába kerül.

www.kludi.hu

Shares
scroll to top