Close

Játék a színekkel

Elsőre talán zavaró is számunkra a nem hétköznapi színkavalkád, ám mire körbejárjuk a lakást, egyértelmű, hogy ez egy más kultúra stílusa. nem véletlen, tulajdonosa több mint húsz éve él Amerikában.

Egy több mint húsz éve Saint Louis-ban élő, negyvenes éveiben járó kétgyermekes magyar anyuka kért fel budapesti másfél szobás panellakásának teljes tervezésére, és a kivitelezési munkák lebonyolítására kollegáimmal. A lakberendezői munkát távtervezésben kezdtem el, a lakás alaprajzán annyit változtatva, hogy a konyha egyik falát kivéve közvetlen kapcsolatot teremtettem az előszobával. A tervek elkészültével Ingrid iderepült, és bátran mondhatom, hogy a szimpátia és összhang az első perctől kialakult közöttünk.

Élveztem, hogy olyan megrendelővel dolgozhatok a tervezés előkészületi munkáin, akinek pontosan olyan örömet okoz ez a lázas készülődés, mint számomra. Kérdésemre, hogy milyen stílust szeretne majd az új otthonában látni, azt felelte: „pontosan olyat és annyira színeset, mintha csak átköltöztetné az amerikai otthonát Magyarországra…”

A tervezett és kialakított arculatot máig sem tudom bekategorizálni, a „Beach house” stílushoz egészen biztosan társul még egy kis „Palm Beach-i” rafinéria is. Mivel a fehér a kedvenc színem, így a ráhangolódás erre a színes világra számomra közel sem volt egyszerű feladat, ám az egész stílus annyira új volt és annyira elragadó, hogy szinte csak sodort magával.

A „Palm Beach”-i rózsaszín találkozása a zölddel, a kevés rattan és arany, no meg a pálmafaminták összessége különleges hangulatot teremtett. A tervek véglegesítését követően nyakunkba vettük az üzleteket, bemutatótermeket, és közösen kiválasztottuk az általam előválogatott és ajánlott termékeket, lámpatesteket, tapétákat, textileket. A komplett kivitelezés gyorsan és magas minőségben elkészült, pontosan az átadásra és a megrendelőm legnagyobb elégedettségére.

Designdock – a megfelelő hely elindulni akár egy hasonló, akár egy teljesen új felé, életre keltve egy ötletet, megvalósítva egy álmot. A munkáimból fakadó büszkeség sarkall a továbbfejlődésre, hogy mindig a legjobbat nyújtsam megrendelőimnek.

Fest Krisztina
lakberendező

Cikk forrása: A Mi Otthonunk magazin

Shares
scroll to top