Close

A vihar miatt félbeszakadt a Mandoki Soulmates koncert

A közelítő vihar miatt félbeszakították a Mandoki Soulmates jubileumi koncertjét pénteken este a Budai Várban, a Szentháromság téren. A zenész kezdetben figyelmen kívül akarta hagyni a döntést, amelyről a fia beszélte le.


A Mandoki Soulmates nagyszabású, 30 éves jubileumi koncerttel készült, amely bár elkezdődött, a programot félbe kellett szakítani a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs döntése alapján. A Grammy-díjas zenészekből álló együttes többórásra tervezett koncertjét jóval a vége előtt leállították, melyet Mándoki nem akart abbahagyni. Megkérdezte a közönséget, hogy áznak-e, fáznak-e, de mivel még nem csapott le a vihar, így mindenképp folytatni akarta a fellépést. Erről végülis a fia beszélte le.
„Azt mondják, hogy lekapcsolják az áramot, ha tovább játszunk. Nagyon sajnálom, mert mi játszanánk” – mondta a világhírű zenész és producer, Leslie Mandoki. A szervezők a közönséget gyors távozásra szólították fel.

Leslie Mandoki olyan legendás zenészekkel állt ezúttal színpadra, mint Randy Brecker, Al Di Meola, Mike Stern (Miles Davis egykori zenésztársa), Peter Maffay, Nick van Eede (a Cutting Crew frontemebere), Richard Bona, Till Brönner, Tony Carey (a Rainbow egykori billentyűse). Az együttest ezúttal a fiatal magyar-német szaxofonos, Max Merseny, az indiai szitárvirtuóz, Deobrat Mishra és az olasz dzsesszharmonikás, Fausto Beccalossi is kiegészítette. A magyar sztárvendégek között színpadra állt volna Szakcsi Lakatos Béla, akire Leslie Mandoki a mai napig apai tanárként tekint.
A zenésztársak eddig összesen több mint harmincöt Grammy-díjat nyertek és háromszázötven milliónál is több hanglemezt adtak el.

Shares
scroll to top