Close

Berta Benjámin: Durva TAROLÁS a Slovakiaringen

A SOLUTION Racing Team fiatal pilótája Szlovákiában ott folytatta, ahol Németországban abbahagyta. A CEZ/Eset V4 Cup soros fordulójának első napján megnyerte a szabadedzést, ma pedig az időmérőt és a hétvége első futamát is nagy előnnyel húzta be.

A versenyző brutális fölénnyel demoralizálta az ellenfeleit, hiszen a kvalifikáción két másodperc feletti különbséget autózott ki a második helyezetthez képest – ideje a hétvégén eddig futott eredményeihez képest abszolút pályacsúcs. Az erős kezdést aztán még erősebb folytatás követte, hiszen Benjámin a versenyen sem adta ki a kontrollt a kezéből, és sima rajt-cél győzelmet aratott:

„Vártam már, hogy a németországi siker után újra autóba üljek, mert szerettem volna megtartani a jó ritmusom. Szerencsére ezúttal az időjárással nem kellett megküzdeni, hiszen kellemes, húsz fok körüli hőmérsékletben zajlottak a szombati események. A kvalifikáción minden simán ment, hála az égnek megúsztuk piros zászlós megszakítások nélkül, így ki tudtam hozni a maximumot. Két tiszta kör elég volt a délutáni futam első rajtkockájához, így nagy várakozásokkal néztünk a verseny elé. 


Ahol aztán zökkenőmentesen ment minden, a rajt után elsőként fordultam el, majd elkezdtem előnyt kiépíteni. A legfőbb ellenfelem még néhány körön át tapadt rám, de sajnos műszaki hiba miatt fel kellett adnia a futamot. Kicsit sajnálom ezt, mert jó csatát vívhattunk volna, de így magamra maradtam. Az első helyen óriási előny birtokában egy tesztnek fogtam fel a menet további részét. Sima győzelmet arattunk ezen a délutánon, ami remek, hiszen ezzel csökkentettem a CEZ-ben a hátrányom. A holnapi egy-egy időmérőn és versenyen is ez a célom, szeretném lemásolni ezt a szombati napot. Ezúton is szeretném megköszönni az értem kiutazó magyar szurkolók támogatását, nagyok vagytok!” – nyilatkozta lapunknak Berta Benjámin.

Holnap tovább folytatódik a küzdelem a Slovakiaringen, ahol reggel 8 órától egy kvalifikáció, délután 13:40-től pedig egy futam vár még Benjáminra.

Shares
scroll to top