Close

Berta Benjámin: „Az ötödik hely reális a Red Bull Ringen”

Az olasz TopJetFX2000 sorozat és a Drexler Formel Cup összevont ausztriai fordulójának vasárnapja is harcos pillanatokat támogatott Berta Benjámin számára. Az ifjú pilóta egy remek kvalifikációval ment neki a záróversenynek, és végül újfent az összetett ötödik helyen végzett.

Akárcsak előző nap – mondhatnák azok az olvasók, akik csak a végeredményt látják. Pedig a zárónap teljesen máshogy alakult, kezdve az időmérővel. Benjámin ezúttal teljesen más taktikát választott, ami kifizetődőnek bizonyult:

„A tegnapi hibánkból okulva a mai kvalifikáción türelmesen kivártunk, és csak hosszú percek elteltével gurultam ki a pályára. Megfontoltan készítettem elő a gyorsköröket, és ezúttal sikerült is légüres térben autóznom. Ennek eredményeképp az edzés utolsó harmadában megfutottam az egyéni legjobbamat, ami az ötödik rajthelyre volt elegendő. Bíztam benne, hogy a futamon sikerül magam előre verekedni, és odaérni az összetett dobogóra. Ezeket a törekvéseket nem segítette, hogy a megváltoztatott áttételezés miatt a rajtom sajnos gyengébbre sikerült.

Vissza is estem, de hajtottam becsülettel, és hamarosan senkitől sem zavartatva már a negyedik helyen autóztam. Közben a mezőny hátsóbb részében is zajlott az élet, és a safety car is szót kért magának. Még ezt megelőzően történt egy kis baleset: az előttem haladó olasz srác autójából elkezdett spriccelni az olaj, pontosan a bukósisakomra… Konkrétan a rostélyon lévő fóliarétegek közé is beszivárgott, alig láttam valamit. A biztonsági autó mögött haladva egyszerre próbáltam gumit melegíteni, és a látómezőt törölgetni, ami igencsak nehezen ment. Ennek ellenére az újraindítást jól kaptam el, de a futam végéig már nem tudtam előrelépni, vagy megtartani a helyezésem, mert a frissebb specifikációs F3-as Dallarával rendelkező Paolo Brajnik a hosszú egyenesekben „megevett”.

Úgy gondolom, mindent kifacsartam a technikából, így az ötödik hely reális. A hónap végén az egyik kedvenc pályámon, az olaszországi Vallelungában folytatódik a bajnokság, már alig várom, hogy ismét autóba ülhessek!” – összegezte a vasárnap történéseit a SOLUTION Racing Team pilótája.

Shares
scroll to top