Close

„Muzsikál az erdő” a Hírös Városban

Az ország 5 térségében zajlik 2022-ben a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 19. évada. A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban programfolyama május 28- 29-én szerveződik Kecskemét-Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn. A rendezvény helyszíneire érkezhetnek aktívan kerékpárral, lóval és gyalogosan is. A Nyíri erdő és Tőserdő évszázados kocsányos tölgyei, magyar kőrisei jelentős természeti értéket képviselnek és különleges helyszínt biztosítanak az erdei sétáknak, a klasszikus és népzenei koncerteknek. A rendezvény célja, hogy az erdő és a zene, a művészetek erejével a fenntartható, környezettudatos életvitel irányába terelje a rendezvény résztvevőit. Itt a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas testi-lelki feltöltődési lehetőséget.


A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban május 28-án, szombaton a Nyíri erdőben, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által működtetett Vackor Vár Erdei Iskola területén zajlik. A gyereknapi hétvégén a gyerekeket kézműves- és sportfoglalkozások, Ludas Mátyás bábelőadása várja. A rendezvény idején megtekinthető az 1848-49-es múzeum és a „Muzsikál az erdő” 2021-es Fotópályázatának kiállítása. A Millenniumi Hársfakör és a szilfakör ezen a napon erdei rendezvényterekké alakul át. Itt szólal meg a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar magával ragadó hangulatú koncertje Hollókői Huba vezényletével, a Muzsikás Együttes és Petrás Mária népzenei előadása. Erdei élményséta meglepetésekkel várja az érdeklődőket, melynek a témája az erdő szerepe a fenntarthatóságra nevelésben. A sétát szakavatott erőmérnökök – Madácsi Sándor erdészetvezető és Szabó Lajos Prima díjas erdőmérnök – vezetik.


Május 29-én Lakitelek – Tőserdőn szerveződik a „Muzsikál az erdő” gazdag gyermeknapi programja a Holt-Tisza partján. Kézműves foglalkozások, bábelőadás, fafaragás, akvarell festés, gyermekkoncert várja a gyerekeket és a családokat, érkezik hozzánk Bolba Éva és a JAZZterlánc, a Batyuszínház, Szilágyi Áron doromb bemutatója. Ezen a napon derülnek ki a „Muzsikál az erdő” 2022-es Gyermekrajz Pályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból készült kiállítás egész nap megtekinthető. Valamennyi gyermekprogram a szülőknek és a nagyszülőknek is szól, a családokat arra bíztatjuk, hogy együtt éljék át, élvezzék az élményeket. Kicsik és nagyok együtt indulhatnak a természetvédelmi értékeink felfedezésére, a sportolni vágyókat pedig bíztatjuk, hogy a szervezett kerékpártúrával érkezzenek a helyszínre. A környezettudatosság jegyében mutatja be újrahasznosított farmerruháit erdei divatbemutatón a Réthy Fashion. Délután olyan neves fellépők nyújtanak majd egyedülálló zenei élményt, mint a „Muzsikál az erdő”-n első ízben fellépő Budafoki Dohnányi Zenekar Hollerung Gábor vezetésével, akiket a nagyközönség a Virtuózok televíziós műsoraiból jól ismer. A fergeteges népzenéről, világzenéről pedig a Cimbaliband gondoskodik, előadásukban még a „Muzsikál az erdő” dal is elhangzik.
A rendezvényen bemutatkoznak a Kecskeméti Kodály Iskola és a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola fiatal tehetséges növendékei.
A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvénye összefogás, együttműködés eredményeként jöhet létre. Ennek az összefogásnak jelképeként a Nyíri erdőben ünnepélyesen felavatják Józsa Judit kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagja „Összetartás” domborművét.
A rendezvény szervezése során a Muzsikál az Erdő Alapítvány mellett, Lakitelek Önkormányzata, a KEFAG Zrt., a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., Kecskemét Város Önkormányzata, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, a Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, a Városi Civil Kerekasztal szervezetei, erdőgazdálkodók és környezetvédelmi szakemberek, valamint művészek, civilszervezetek – a kecskeméti Kodály Iskola, a Bács-Kiskun Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Nagycsaládosok Egyesülete, a Kecskeméti Kerékpáros Klub, – működött együtt. A rendezvény fő támogatója az Aktív Magyarország.
A jelenlegi lelket, kitartást próbáló időkben testi-lelki egyensúlyunk megőrzésére, a közösségi élet újraindítására nagyobb szükségünk van, mit eddig bármikor. Éljük át a közösségi életet természeti, zenei értékeinkkel, aktív családi élményprogramokkal. Erre kiváló lehetőséget kínál a „Muzsikál az erdő”! Hangolódjunk rá az erdő természetes ritmusára! Forduljunk a fenntartható életmód felé az erdő és a zene segítségével!
Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót. Részletes információ, programok a www.muzsikalazerdo.hu oldalon.
„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!
Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Shares
scroll to top