Close

Királynők és királyok évada Fertőrákoson

Május 27-én a a Punnany Massif zenekar koncertjével nyílik a fertőrákosi barlangszínház 2022-es évada. A gazdag műsorkínálatban Szent Erzsébet legendája, Sissi szerelme, Levi Strauss élete, a Vadak ura családi musical, Bartók Béla, Lehár Ferenc, Ábrahám Pál halhatatlan művei, Fenyő Miklós, Zorán, Dés László dalai, a hatszoros Grammy-díjas David Sanborn világsztár szaxofonos, valamint Stanley Jordan gitáros csillag koncertjei szerepelnek. Játszóhelytörténeti rekordként összesen hatvan előadást tartanak. A 2022-es barlangszínházi szezont Rúzsa Magdi koncertje zárja szeptember 10-én.

A musical, a dzsessz, az operett, a rock and roll, a komoly- és könnyűzene legnagyobb szerzőinek, népszerű előadóinak nagyszabású történetei, szerzeményei elevenednek meg a színpadon a műfaji sokszínűség jegyében.
Május 28-án Szulák Andrea és a Stúdió 11 Ensemble ad koncertet.
Június 4-én Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musicalt Árpád-házi Szent Erzsébetről. Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde darabját láthatják az érdeklődők több mint száz szereplővel a Forrás Produkció előadásában.
Egy másik magyar uralkodónőről szóló történet is megelevenedik Fertőrákoson, június 11-én tekinthetik meg a nézők Huszka Jenő és Szilágyi László Sissi, a magyar királyné című operettjét.
Új kezdeményezésként hirdetik meg a Jazzcsütörtök című programot. A műfaj és a borok kedvelőinek szeretnének koncertekkel egybekötött közös találkozást nyújtani. Először június 16-án lesz ilyen rendezvény, majd július 7-én, 21-én, augusztus 4-én és 18-án várják a Dohnányi terembe az érdeklődőket.
Bartók Béla A csodálatos mandarin és Ravel Bolero című legendás szerzeményeire készülnek táncművek a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház országosan egyedülálló koprodukciójában, az InterEUropa Balett előadásában külföldi sztártáncosokkal úgy, hogy különleges élményként, soha nem látott formációban a világhírű Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, Boros Misi, a Virtuózok győztese, a zongora hercege, Binder Károly Erkel Ferenc-díjas nemzetközi hírű jazz-zongorista, zeneszerző és Varga Gábor, a hazai jazz kiemelkedő zongoristája játsszák a darabokat a színpadon koncertszerűen a magyar fejlesztésű Bogányi-zongorákon június 18-án.

A játszóhelyen rendszeresen fellépő Győri Filharmonikus Zenekar június 19-én ad hangversenyt a barlangszínházban, majd július 10-én és augusztus 20-án is visszatérnek oda egy-egy délutánra.
Június 26-án koncertezik a zenekarával a barlangszínházban a legendás magyar énekes, Zorán.
A német nyelvű közönségnek a barlangszínházban Ábrahám Pál Bál a Savoyban című revüoperettjét tűzik műsorra a leghűségesebb város teátrumának művészeivel. Az idei szezonban már nagy sikerrel játszott produkciót június 24-én és 25-én láthatja újra a közönség, majd júliusban, augusztusban és szeptemberben is szerepel a műsorban összesen 14-szer.
Ugyancsak a német nyelvű látogatókra gondolva Lehár-gálaestet is tartanak az évadban hatszor. Benedekffy Katalin operaénekes szervezésében először június 30-án látható az operett-összeállítás, amely magyarul is megtekinthető július 2-án a műfaj kiemelkedő képviselőivel.
Megrendezik a negyedik SopronDrum nemzetközi ütősfesztivált jövő nyáron. Ennek keretében a nyitó napon, július 7-én Fekete-Kovács Kornél, Bartók Vince és Szabó Dániel Ferenc triója zenél a Jazzcsütörtökön.
Ezt követően, július 8-án a Stanley Jordan Quartet lép fel. A világsztár gitáros 2017-ben már játszott a barlangszínházban, és annyira lenyűgözte a helyszín, hogy nagy örömmel tér vissza oda.
A világ dzsesszéletének csillaga hat kontinens több mint hatvan országában ejtette ámulatba a nézőket. Párhuzamosan tud dallamot és akkordokat játszani. Sokszor játszik egyszerre két különböző gitáron, vagy akár gitáron és zongorán.
A fesztiválon július 9-én a David Sanborn Acoustic Band koncertezik. A pop, az R & B és a crossover zenészek legbefolyásosabb szaxofonjátékosa hat Grammy-díjat nyert. A zeneszerzőként és filmszínészként is tevékenykedő David Sanborn sikeresnek bizonyult a filmzenék területén. Ő írta a Halálos fegyver című sorozat több epizódjának a zenéjét.
A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar nagy sikerű Ötórai hangoló elnevezésű kamarakoncertjei ebben a szezonban is folytatódnak, július 17-én, 31-én, augusztus 7-én és 21-én várják a komolyzenét szerető közönséget a Dohnányi terembe.
Július 22-én, 23-án, 29-én és 30-án tekinthető meg a Vadak Ura – The Covenant című nagyszabású családi musical a Soproni Petőfi Színház és a TBG Production közös előadása. A sztárénekeseket felvonultató látványos produkció premierje Pataki András rendezésében október közepén a fővárosi RaM Színházban volt, s elindult országos turnéjára. A zenés darab írója Egressy Zoltán, a zeneszerző Sebestyén Áron, a dramaturg és a dalszövegek szerzője Müller Péter Sziámi.
Augusztus 5-én és 6-án érkezik a barlangszínházba a Csókkirály című koncertshow. A Crescendo Music Management bemutatója a magyar rock and roll, a Hungária együttes és Fenyő Miklós életműve előtt tiszteleg.
Levi Strauss életéről szól Jávori Ferenc A farmerkirály című klezmermusicalje. Augusztus 26-án és 27-én a Budapest Klezmer Band előadása szerepel Fertőrákoson.
Szeptember 10-én Rúzsa Magdi koncertje zárja a 2022-es barlangszínházi szezont.

Shares
scroll to top