Close

Újra éled a kambodzsai légtér

A Bankok Airways február 1-től naponta kétszer közlekedik Bangkok és Kambozsa fővárosa, Phnom Penh között. Ez nagyon fontos a turizmus szempontjából, mivel Bangkok egyike a legkedveltebb átszállóhelyeknek a Kambodzsába repülő tengerentúli utasok számára.

Az utasokat Airbus A319 és A320 tipusú gépekkel szállitják. A járatok 17.20 kor illetve 20.40-kor indulnak Bangkokból (Suvarnabhumi International Airport). A menetidő 1 óra 15 perc. Március 26-ig az utasok a turista osztályon 10 kilogrammal több poggyászt, azaz 30 kg-ot vihetnek magukkal, míg a business osztályon a súlykeret 50 kg.
A pandemia miatti hosszú kényszerpihenő utána a Thai VietJet is beindítja járatait Phnom Penhbe. 17 hónap szünet után Ázsia legnagyobb fapados légitársasága, az Air Asia ismét repül Kuala Lumpur és Phnom Penh között. Miután Kambodzsa megnyitotta határait a megfelelően oltott utasok számára 2021. november közepén, egyre több légitársaság indítja újra járatait az ország három nemzetközi repülőterére. Január végére már tíz helyi és nemzetközi légitársaság üzemeltetett menetrendszerű járatokat. A visszatérő légitársaságok: Vietnam Airlines, Bangkok Airways, Lanmei Airlines, Thai Air Asia, Thai Smile, Cambodia Airways, Cambodia Angkor Air, China Southern Airlines és a Singapore Airlines – tájékozatott Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi képviselője.

Shares
scroll to top