Close

Macska költözött a Fehér Házba

A Fehér Háznak új négylábú lakója van. Három német juhászkutya után most a Biden-korszak első macskája kószál az elnök lakhelyén. A neve nagy jelentőséggel bír, különösen a First Lady esetében.

Újabb állat a Fehér Házban: Joe Biden amerikai elnöknek és feleségének, Jillnek új macskája van. Jill Biden a Twitteren tett közzé fotókat a Willow nevű, szürke szőrű és zöld szemű új lakótársról. Willow kétéves, és egy Pennsylvania állambeli farmról származik – jelentette be a First Lady irodája. Nevét Jill Biden szülővárosáról, a pennsylvaniai Willow Grove-ról kapta.
Willow maradandó benyomást tett, amikor 2020-ban találkozott Jill Bidennel – mondta a first lady szóvivője. A macska egy választási kampány közben felugrott a színpadra, és félbeszakította beszédét. Amikor a farm tulajdonosa meglátta a kapcsolatot kettejük között, tudta, hogy a macska Jill Bidenhez tartozik. Willow mostanra már berendezkedett a Fehér Házban, „kedvenc játékaival, finomságokkal és rengeteg térrel, ahol szaglászhat és felfedezhet”.
Bidenék két német juhászkutyájukat, Majort és Champ-et hozták a Fehér Házba, miután az elnök hivatalba lépett. Champ tavaly nyáron halt meg. Major a Fehér Ház személyzetével történt incidensek miatt került a címlapokra (többek között állítólag megharapta Biden biztonsági csapatának egyik tagját). A kutya most főként a család wilmingtoni otthonában él.
Decemberben Bidenék egy új kutyát fogadtak be: a Commander nevű kiskutyát, aki szintén német juhászkutya. Jill Biden már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy a Fehér Házba egy macska is beköltözik. A háziállatoknak, különösen a kutyáknak, nagy hagyománya van az amerikai kormányközpontokban. Kivételt képezett Donald Trump volt elnök – háziállat nélküli – hivatali ideje.

n-tv.de

(Nyitókép: Willow épp most rendezkedik be a Fehér Házban. Fotó: DPA)

Shares
scroll to top