Close

Időszaki kiállítás a motoros repülésről a RepTárban


A dátum: 2021. november 26. egy olyan merész vállalkozás évfordulója, mely elindította azt a folyamatot, melynek köszönhetően polgári és katonai repülőtér létesült Szolnokon, sőt ma már mindennapos, hogy a város felett repülőgépek és helikopterek repülnek.

Szolnok városának régi vágya teljesült 1911. november 26-án: repülőgép bemutatót tartottak a város melletti Szandai réten. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Lapok így számolt be az eseményről: „Kvasz András merész magyar aviatikus bemutatja ezúttal az összes bravúrjait. Lesz sikló repülés, magassági repülés 1000 méterig és feljebb. A felemelkedés és leszállás minden lehetőségét bemutatja és a repülés gyorsaságát is a maximumig.”
Ezért 2021. november 26. az emlékezés és az elődök előtti tiszteltet kinyilvánítása. Egy aviatikus feladata a levegő meghódítása, a katonáké a haza szolgálata repülőgéppel és helikopterrel, a sportrepülőké a következő pilóta generáció felnevelése, a RepTárnak pedig az elmúlt 110 év felelevenítése. Egy olyan specifikus ideiglenes kiállítással várja az érdeklődőket a repülőmúzeum, ahol az elmúlt 110 év időszakait a legfontosabb információkat tartalmazó ismertető táblákkal és a korszakra jellemző eredeti relikviával mutatja be.
Az időszaki kiállítás a Hangár Galériáján tekinthető meg.
www.reptar.hu

Shares
scroll to top