Close

Kalo Race – Laller a célban, következhet a Rally Croatia

Horváth Lajos „Laller” a mögöttünk hagyott hétvégén Kalocsán húzta a gázt, ahol a Kalo Race kétnapos versenyén készült fel a következő nagy dobásra. Ahogy az szokott lenni, ez a verseny sem múlt el kisebb kaland nélkül!

Hosszú idő után rendeztek ismét tereprali versenyt az országnak ezen a tájékán, és a pénteken/szombaton bonyolódó futam egy remek alapot és jó felkészülési lehetőséget biztosított a Laller Racing Dakar Team motorosainak a rájuk váró, csaknem egyhetes kihívás előtt:

„Mivel a HunGarian Baja már régen volt, nagyon örültem annak, hogy a Rally Croatia előtt még egyszer éles körülmények között motorozhatunk és készülhetünk a horvát kihívásra. A szakágnál mostanság nem a legrózsásabb a helyzet, ezért a motorosok kicsit lógatták az orrukat, de a csapatszellem ismét felülkerekedett a gondokon, és a versenyzés élménye, na meg a szuper társaság mindenért kárpótolt bennünket! Ami engem illet, a hétvége előtt egy komoly változtatást végeztünk a motoromon, megjöttek az új rugók, így már a testsúlyomnak megfelelően tudtuk kalibrálni a hátsó futóművet. Azt kell mondanom, ez telitalálat volt, a gép nagyon élte a Kalocsa környéki kemény és sík terepet, a hosszú egyeneseket, a technikás derékszögű kanyarokat. A pálya nekünk lett kitalálva, így nagyon jól éreztem magam, minden nyeregben töltött perc valódi élvezet volt. A pénteki jól sikerült nyitány után szombaton is remekül ment minden, egészen a harmadik szakaszig, ahol érzetre elpuhult a kerék, úgy, mintha egy lassú defekt készülne. Mivel már nem volt sok hátra a célig, úgy voltam vele, hogy ki fogja bírni a technika, ám sajna nem így lett. 



Közel 40 kilométert mentem a kihasadt mousse-al (ez egy olyan hátsó gumi, amiben nincs belső, helyette tömör szivaccsal van kitöltve), ami már nem volt a legújabb, és a hosszan tartó 130 km/h-s etapok során egyszerűen elolvadhatott és így megadta magát. Emiatt rengeteg időt vesztettem, de mindez nem tudta a kedvem szegni, mert egész hétvégén igazán jól éreztem magam, élveztem a versenyzést, és nagyon jó volt a közeg is. Innen is szeretnék a két megsérült srácnak, Jozef Oprchalnak és Holonics Nándornak gyors jobbulást kívánni, remélem a következő versenyig kipihenik a fáradalmakat. Mi a magunk részéről megyünk tovább, hamarosan indulunk Horvátországba, a Rally Croatiara!” – nyilatkozta motiváltan az összetettben hetedik helyen záró váci terepmotoros.

Shares
scroll to top