Close

Hazánk ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének

Magyarország újabb nemzetközi esemény házigazdája lesz. 2022 márciusában hazánk ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének.


A zsűri tagjai Budapesten választják ki azokat a séfeket, akik csapatukkal részt vehetnek a 2023-as lyoni világdöntőn. Európa legkiválóbb séfjei 2016 után ismét Magyarországon találkoznak, az eseményen 20 ország képviselője versenyez majd egymással, hogy kvalifikálják magukat a világdöntőbe.
A budapesti európai döntő során ismét megismerhet hazai alapanyagokat a nagyközönség, ami páratlan lehetőség arra, hogy megerősítsük pozíciónkat a világ kulináris térképén.

A Bocuse d’Or, Európa legrangosabb főzőversenyeként, az egyik legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarország számára, olyan élményekkel gazdagítja az ide látogatókat, amelyekért a jövőben visszatérnek majd. A rendezvény egy újabb segítség a bajba került budapesti turizmus újraindításában. Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet jelentős fejlődésen ment keresztül, nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket hozott. Minden esély megvan rá, hogy Széll Tamás győzelme után a hazai versenyen újabb magyar mutatkozzon be az európai mezőnyben.


Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

Shares
scroll to top