Close

Négyévszakos pihenőt adtak át a Hidegvölgyben

A természetközeli kikapcsolódást, rekreációt keresők számára a Budakeszi környéki erdők kincseinek kapuja a Hidegvölgy, ahol új, négyévszakos pihenőt adtak át. A Budakeszi és Telki között található hidegvölgyi erdei pihenőház egész évben várja a térségben túrázó családokat, baráti társaságokat.


A Telkit és Budakeszit összekötő út mellett található, népszerű Hidegvölgyi pihenő helyén az XX. század végén még erdészház állt. A használaton kívüli épületek és a környezetük megújítását a Pilisi Parkerdő a növekvő turisztikai igényekre reagálva kezdte meg a 2014-ben.
A fejlesztést igazolta, hogy az elmúlt évtizedben a hidegvölgyi pihenőhely a térség egyik legnépszerűbb turisztikai csomópontjává vált: a 2006-ban, a Nagy-Kopaszon, a Budai-hegység legmagasabb pontján átadott Csergezán Pál-kilátóhoz innen indul a jelzett túraútvonal, de kezdőpontja a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Sisakvirág Tanösvényének is, valamint az út túloldalán működik a Pilisi Parkerdő Budakeszi Arborétuma.
„Meglévő városi erdeink megőrzése és fejlesztése számos lehetőséget tartogat, ezek kiaknázása a magyar erdőgazdálkodási ágazat egyik legfontosabb stratégiai célkitűzése: egészséges, kellemes környezetet biztosító, klímavédelmi funkcióiban támogatott, kikapcsolódásra alkalmas városi erdőket biztosítani a városokban és az agglomerációban élők számára.” – hangsúlyozta a pihenőhely átadásán Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára.


Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója kiemelte: évente mintegy 25 millióan látogatják a főváros közeli erdőket. „A bakancsos turizmus fellendülése mellett egyre több közösségi eseményt, kisebb rendezvényt szeretnének az emberek az erdőkben, az erdők közvetlen közelében tartani. Turistaszálláshelyeink magas kihasználtsága mellett erre az új keresletre is odafigyelünk, a hidegvölgyi négyévszakos pihenőt például elsősorban családi, baráti események megtartására alkalmas közösségi terek alkotják” – tette hozzá.
A Magyar Természetjáró Szövetség, mint projektgazda koordinálásában, a Pilisi Parkerdőgazdasággal közös konzorciumi együttműködésben, 52 millió forintos költséggel a VEKOP Gyalogszerrel felfedezni a Budapest környéki hegységek és a Gödöllői-dombság turisztikai termékkínálatát elnevezésű pályázat támogatásával valósult meg.


Az új pihenőhelyet Menczer Tamás, a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára, valamint Reinitz Gábor, Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója adta át a természetjáróknak.
Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Shares
scroll to top