Close

Hiánypótló digitális képzés építőipari kivitelezőknek

Az IPOSZ támogatott képzésekkel is folyamatosan segíti a fejlődni kívánó mikrovállalkozókat. Erről beszélt Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke kedden, Hévízen, egy ott zajló, az IVSZ-szel közösen megvalósuló GINOP 5.3.5-18-2019-00094 országos projekt kapcsán.


Németh László elmondta, hogy az aktuális, 50 milliós keretösszegből megvalósuló képzést egy 100 fős mélyinterjú előzte meg, aminek során az építőipari kivitelezőkkel közösen alakították ki a tananyagot, amelyen alkalmanként 20 fő vehet részt.
Az éppen zajló háromnapos oktatás vezetője, Tordai Balázs elmondta, a résztvevők számára nem jelentett hátrányt a számítógépes ismeretek hiánya, de az is sok újdonságot tanult, aki már rendelkezett előzetes ismeretekkel. Az első napon a közösségi médiával ismerkedhettek a jelenlévők, ami azért nagyon fontos, mert sokan még mindig nem használják ezeket a platformokat vállalkozásuk érdekében, fejtette ki az IVSZ Ipar 4.0 szakértője. A digitális eszközök az ajánlatok elkészítésében is nélkülözhetetlenek, de egy látványos prezentáció is hozzájárulhat a sikeres üzletkötéshez. Az IPOSZ és az IVSZ közös tanfolyamán a résztvevők megismerkedhetnek ezekkel a lehetőségekkel, illetve a későbbi oktatási napokon Building Information Modeling (BIM) rendszerbe is betekintést nyerhetnek. Németh László szerint az építőipar digitalizációját tekintve a középmezőnyben vagyunk, de bőven van még tér a fejlődésre, van még mit behozni – fogalmazott az elnök, aki hozzátette: az IPOSZ a jövőben is szívesen működne együtt az IVSZ-szel, valamint előkészületben van egy újabb, az építőipar digitalizációját fejlesztő projekt.
Forrás: IPOSZ Fotó: Juhász Melinda

Shares
scroll to top