Close

Spanyolul tanultak idén a legtöbben a járvány alatt az Egyesült Államokban

A spanyol volt a leginkább tanult nyelv az Egyesült Államokban a világjárvány alatt, világviszonylatban pedig második helyezést ért el – tárta fel egy felmérésben a Duolingo.

„Az év a nyelvekben” című jelentésből az is kiderült, hogy a járvány kezdete óta 30 millió ember kezdett el nyelveket tanulni a Duolingo nyelvtanító alkalmazással, köszönhetően részben annak, hogy népszerűek az olyan sorozatok, mint A nagy pénzrablás és az olyan filmek, mint az Élősködők, amely 2020-ban elnyerte az Oscart.
A lezárás során a tanulók világszerte utakat kerestek, hogy kapcsolatban érezzék magukat, így emberek milliói kezdtek el új nyelvet tanulni – mondta Cindy Blanco a Duolingo vezető kutatója, nyelvészeti és nyelvtanulási szakember.
A kutatás azt is megjegyezte, hogy egyesek „tanulni kezdtek, hogy naprakészen tartsák tudásukat, mások, hogy felfedezzék karantén alatti kedvenc tevékenységeik nyelvét, maratoni órákat töltöttek a Netflixen és nemzetközi zenét hallgattak” – tette hozzá a szakértő.
A kutatás szerint a világon a legtöbbet tanult nyelv az angol volt, amelyet a spanyol és a francia követett.
„Egyidőben a francia dominált, mint a világ lingua francája, a nyelvtanulási trendeket vizsgáló elemzésünkben 32 országban ez volt a legtöbbet tanulmányozott nyelv” – mutatott rá a Duolingo közleményében.
„2020-ban azonban a spanyol felülmúlta a franciát, és ma 34 országban ez a leginkább tanult nyelv, míg a francia csak 23 országban népszerű” – teszi hozzá a közlemény, amely arra is figyelmeztet, hogy Cervantes nyelve hamarosan szintén a második leginkább tanulmányozott lesz világszerte.
Az angol még mindig a legnépszerűbb nyelv a bolygón, azonban az Egyesült Államokban ez a cím a spanyolé.
A második helyen az angol áll, amelyet külföldiek tanulnak, a harmadik a francia, a negyedik a japán, az ötödik a német.
A spanyol nyelvtanulás népszerűsége egybeesik a kétnyelvű (angol/spanyol) és spanyol zene népszerűségével az Egyesült Államokban, és mindkét nyelven reklámok megjelenésével olyan televíziós csatornákon, amelyek csak angol nyelven sugároznak műsorokat.

eldiariony.com

Shares
scroll to top