Close

Maxwell Toth értékes pontokat gyűjtött a Moto3 misanói hétvégéjén

A New Times Racing magyar gyökerekkel rendelkező amerikai pilótája remekül teljesített a kalandos versenyhétvégén. 

A csütörtöki szabadedzések után péntek délelőtt megérkezett Misanó fölé egy komolyabb viharfelhő, amiből délután nagy mennyiségű jég is aláhullott. Emiatt a szervezők nem engedték fel a Moto3-as mezőnyt a Q1-re.

Szombaton a Q2-vel folytatódott a program, ami elég kalandosra sikerült, Max különböző problémák miatt nem tudott megfelelő tempót motorozni, ezért a 17. helyre kvalifikálta magát, a csapattársa elé. A szabályok értelmében innen kellett megkezdenie az első versenyt, amelyen végül a 14. helyen ért célba.


A vasárnap reggeli warm upon próbált a lehető legjobban teljesíteni a sík, trükkös kanyarkombinációkkal és hosszú egyenesekkel tarkított, vontatott nyomvonalon. A második versenyen aztán a 17. helyről rajtolva a 10. helyen intette le őt a kockás zászló, amivel értékes pontokat zsebelt be, ez pedig nagyon szép teljesítmény, ahhoz képest, hogy első szezonját futja ebben a kategóriában. Ezzel sikerült elérnie a csapat által a versenyhétvégére kitűzött célt, aminek mindenki nagyon örül, hiszen a Moto3-as elvárásokhoz fel kell nőni a pilótáknak. 

A következő bajnoki forduló szeptemberben, Imolában kerül megrendezésre, addig viszont sok edzés vár a New Times Racing motorosára.

Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország

Shares
scroll to top