Close

A Vasas vízilabdacsapatát támogatja a jövőben az OSC korábbi főszponzora

vasaskezilabda 0417

A következő szezontól a VasasPlaket férfi vízilabdacsapatát támogatja az A-Híd Zrt., az OSC Újbuda eddigi névadó főszponzora.

“Apáthy Endréről köztudott, hogy több sportágat és sportolót is támogat Magyarországon a cégcsoportján keresztül, én magam is régóta jó sportbaráti viszonyban vagyok vele” – idézte az angyalföldi klub közleménye Markovits László klubelnököt. – “A közelmúltban azzal keresett meg, hogy a következő szezontól távozik az OSC-től, de szeretne a vízilabdasportág támogatója maradni, így nyitott lenne arra, hogy a Vasasnál vállaljon szerepet.”

Markovits hozzátette, az új névadó szponzor csatlakozásával komolyabb lehetőségeik nyílnak majd. A Vasas vezetőedzője az OSC eddigi trénere, Vad Lajos lesz, és bár a végleges játékoskeret a következő hetekben alakul ki, de a tervek szerint több válogatott vízilabdázó is a piros-kékeknél folytatja majd pályafutását.
“A döntésünkben fontos szerepet játszott, hogy egy nagy hagyományú klubhoz csatlakozunk” – fogalmazott Apáthy, az A-Híd Zrt. tulajdonosa.
“Az új közös projektünkkel minden adottá válhat ahhoz, hogy a Vasas hosszú évek után újra visszakerüljön a magyar élmezőnybe, magas szintű játéklehetőséget biztosítva egyes magyar válogatott játékosoknak, ami kulcsfontosságú a 2021-re halasztott olimpiai játékok miatt is” – hangsúlyozta.
Apáthy a vlv.hu szakportálnak a szerződés részleteiről elmondta, egy plusz egyéves megállapodást írtak alá a Vasassal, ugyanis annak ellenére, hogy hosszú távra terveznek, a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehet négy-öt évre elköteleződni.
“Az ob I-es csapatokról meglévő ismereteinket figyelembe véve topcsapat építéséről van szó” – közölte az üzletember a keret erősségét és a támogatás mértékét firtató kérdésre, míg a jövő évi esetleges nemzetközi kupaszerepléssel kapcsolatban azt mondta, “mindent elképzelhetőnek tart”.
A Vasas a márciusban félbeszakított idényben az alsóházban szerepel, így biztosan nem fog olyan helyen végezni az idény végén, amely kupaindulást ér, de szabadkártyában még reménykedhet.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top