Close

Megjelentek a „Muzsikál az erdő” 2020-as pályázatai

A Muzsikál az Erdő Alapítvány hagyományaihoz híven a 2020-as évben is alkotói pályázatokat hirdet. A 17 éves, Beke Pál Nívó Díjas, „Minősített Fesztivál” fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. A járványhelyzet lehetőséget ad arra, hogy újra gondoljuk, jobbá tegyük életünket. Maradjanak otthon és alkossanak a „Muzsikál az erdő”-vel!

A Fotópályázatra, az Irodalmi pályázatra és az óriási népszerűségnek örvendő Gyermekrajz pályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők. A kialakult helyzetre való tekintettel hangsúlyozzák, hogy az alkotás, a teremtő erő hozzásegít mindenkit a nehéz időszak bezártságának átvészeléséhez. Inspirációt a természet, az erdő adhat, a veszélyhelyzetben hasznosan eltöltött idő megkönnyíti a hétköznapokat. A jelenlegi helyzet felhívja a figyelmet azokra az értékekre, amelyeket a „Muzsikál az erdő” az indulása óta képvisel: a fenntarthatóság gondolatára, az erdő és a zene, a művészet együttes erejére, az erdő, a természet értékeire, a helyi közösségek összefogására, a helyi termékek fogyasztására.
Az ötödik alkalommal meghirdetett Gyermekrajz pályázatra érkező alkotások technikája szabadon választott, bíznak a gyerekek eredeti ötleteiben, kreativitásukban. A kiállítási anyagot reményeik szerint több térség rendezvényein is láthatják az érdeklődők. Küldhetik a rajzokat a pályázati kiírásnak megfelelően postán, vagy jó minőségben lefotózva, vagy szkennelve a muzsikalazerdopalyazat@gmail.com email címre elektronikusan is.

Ez évben hetedik alkalommal írt ki Fotópályázatot a Muzsikál az Erdő Alapítvány. A rendezvénysorozat szellemiségével, az erdő szeretetével, az erdő és a zene kapcsolatával, az egészséges életmóddal, a tiszta, zöld környezet iránt érzett felelősségvállalás eszméjével összeegyeztethető témákban bárki, bárhol készült digitális alkotását beküldheti. A zsűri elnöke Haris László fotóművész, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja. Idén bekapcsolódik a zsűri munkájába Zsila Sándor, Életmű-díjas természetfotós, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. A Fotópályázat anyagának kiállítását, az eredmények kihirdetését a „Muzsikál az erdő” egyik rendezvényén tervezik. A kiállítás anyaga látható lesz az ország más régióiban szervezett programok keretében.
A „Muzsikál az erdő” Irodalmi pályázatára olyan irodalmi alkotásokat várnak, amelyek összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével, a művekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható, a jelentkezők pályázhatnak verssel, prózával és drámával is. Életkori kategóriák tekintetében felnőtt és gyermek alkotók munkáit is várják. A mesékhez inspirációt a korábbi rajzpályázatuk 3 alkotása adhat. A műveket elektronikus formában a jelentkezési lap kitöltésével együtt küldhetik be. Az eredményeket Győrffy Ákos, József Attila-díjas költő, a zsűri elnöke hirdeti ki, Vasvári Csaba színművész pedig előadja a helyezett műveket.
Az ünnepélyes eredményhirdetéseket a vírushelyzet enyhülése után a „Muzsikál az erdő” rendezvényhelyszínein szeretnék megtartani. A pontos helyszínről és időpontról az alapítvány honlapján és közösségi oldalán adnak tájékoztatást.
A pályázati kiírások részletei a www.muzsikalazerdo.hu honlapon és a https://www.facebook.com/muzsikalazerdo közösségi oldalon találhatók. 

Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót, a régi ismerősöket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket a teljes egészében ingyenes programokra. Hiszen tudják:
„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!
Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top